LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Dramatiska bilder innan begravningen – kaosscenerna: ”Det här är bara pinsamt”

19 sep, 2022 
Drottning Elizabeth, Kate och Meghan
Under måndagen tar världen farväl av drottning Elizabeth II.
Senaste veckorna har varit turbulenta för den brittiska kungafamiljen då flertal oväntade händelser har kantat tiden.
Här är skandalerna som utspelat sig sedan drottningen somnade in.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Drottning Elizabeth II har somnat in och hela världen sörjer. Under måndagen förs hon till sin sista vila.

För cirka två veckor sedan kom nyheten om att den brittiska drottningen var under medicinsk tillsyn. Detta efter att läkarna ska ha uttryckt en stark oro för drottningens hälsa. Bara timmar senare stod det klart att hon hade gått bort. Drottning Elizabeth blev 96 år gammal. Sedan det tragiska beskedet har hela världen varit i sorg.

I dagarna har folket köat för att få ett sista farväl av drottningen. Hennes kista har nämligen stått på lit de parade i Westminster Hall i London.

Inkräktade olagligt – greps av polis

Det har varit många som velat säga sina farväl till drottningen, upp mot en miljon människor ska ha köat och vissa har till och med köat i över 20 timmar. En man kunde däremot inte vänta på sin tur, utan lämnade plötsligt kön i fredags och tog sig fram till kistan som han dessutom rörde – detta är något som man absolut inte får göra. Mannen greps kort där efter av polis.

Annons

Den dramatiska händelsen är inte den enda som skakat det brittiska kungahuset senaste dagarna. Under onsdagen förra veckan hölls nämligen en ceremoni för drottningen i The Palace of Westminister, efter att hennes kista blivit förflyttad från The Bow Room i Buckingam Palace.

Skandalen under ceremonin

Under tillställningen återförenades Kung Charles III, 73, prins William, 40 och prins Harry, 38, då de marscherade bakom drottningens kista ihop. Ceremonin som live-sändes fick plötsligen brytas då en av de kungliga vakterna svimmade framför kistan. Vakten syntes ramla ner från den upphöjda plattformen där kistan ligger och slog då ansiktet i det hårda stengolvet.

Mannens oväntade attack mot kung Charles – filmen visar

På lördagen bestämde sig prins William och kung Charles för att överraska alla människor som stått i kö i flera timmar. Kungligheterna passade på att skaka hand och prata med hundratals människor och alla var otroligt glada och rörda över att far och son tog sig tiden att skaka hand med alla som väntade.

Men trots att de flesta i kön blev fantastiskt glada så fanns det ett undantag.

Annons

I ett klipp som Sky News publicerat på Instagram kan vi se hur en man går till verbal attack mot Charles – framför alla.

– Charles!, ropar mannen och när kungen kommer närmre fortsätter han:

Medan vi kämpar för att värma upp våra hem måste vi betala för er parad.

En vakt ställer sig då i vägen för mannen, medan Charles muttrar något, för att sedan fortsätta skaka hand med människor.

– Skattebetalarna betalar 100 miljoner pund för er, varför?, fortsätter mannen.

Denna händelse har väckt många känslor och tankar och många följare har delat med sig av sina åsikter om incidenten.

Vissa tycker att mannen har rätt medan vissa tycker att han har fel.

"Det här är bara pinsamt! Han gör sin plikt och följer regler för att hedra sin mors bortgång och han har inte haft tid eller utrymme att sörja ännu!!!", skriver en upprörd person.

"Han har inte fel, men kom igen. Mannen har precis förlorat sin mamma", skriver en annan.

Inom några timmar är det dags för begravning och om allt går som planerat återstår att se. På plats från det svenska kungahuset är Kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78. De är nämligen de enda två som är inbjudna, något som hovet tidigare bekräftat för Hänt. Anledningen till att exempelvis inte kronprinsessan Victoria närvarar är just för att hon inte var inbjuden.

Det är brittiska hovet som bjuder in till begravningen”, har hovets informationschef skrivit ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Annons