ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsessan Madeleine stoppas från drottning Elizabeths begravning

14 sep, 2022 
André Färnsveden
Prinsessan Madeleine och drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth gick bort förra veckan och på måndag är hennes begravning planerad att äga rum. Svenska kungligheter är bjudna att gå, men inte alla.
Nu stoppas Prinsessan Madeleine från att närvara.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Det var torsdagen den 8 september som världen chockades av nyheten om att drottning Elizabeth II, hade somnat in. Tidigare i år hade hon firat 70 år på tronen och bara två dagar innan sin död, tillkännagav hon Storbritanniens nya stadsministern Liz Truss, 47.

Inför sitt sista uppdrag blev dock drottningen tvungen att bryta mot ett av landets traditioner. Mötet med Liz skulle egentligen äga rum i Buckingham Palace, men eftersom drottningen inte var i skick att resa tvingades Liz istället att åka till Skottland och slottet Balmoral där drottningen befann sig.

Experten om drottning Elizabeths död: ”Hon visste”

Under tisdagen hölls en gudstjänst för drottning Elizabeth på katedralen St Giles i Skottland. Inför ceremonin gästade Vanity Fairs kungliga expert Katie Nicholl sändningen på BBC för att diskutera drottningen. Då berättar experten varför hon tror att drottningen visste att hon skulle dö, enligt Daily Mail.

Annons

– Hon visste att hon inte skulle komma tillbaka [till Windsor Castle eller Buckingham Palace], jag tror att hon ville vara i Balmoral och somna in där, sa Katie i programmet.

Vidare förklarar Katie att drottningen förmodligen ville vara mamma, mormor och farmor där och "lämna sin krona vid portarna”.

Därför får inte Madeleine komma på begravningen

Drottning Elizabeths begravning är planerad att äga rum måndagen den 19 september och flera kungligheter världen över förväntas närvara, inte minst från den svenska kungliga familjen.

Men det verkar dock som att det endast blir kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, som kommer att resa till London för att ta farväl av Storbritanniens drottning.

Kungaparet är inbjudna och kommer att delta”, skriver hovets informationschef i ett mejl till Hänt.

De andra kungligheterna, däribland prinsessan Madeleine, 40, verkar alltså inte ha fått en inbjudan till begravningen från det brittiska hovet.

Det är brittiska hovet som bjuder in till begravningen”, skriver hovets informationschef i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons