ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Victoria stoppas från drottning Elizabeths begravning – får inte komma

13 sep, 2022 
Hela världen chockades förra veckan när beskedet om att drottning Elizabeth dött offentliggjordes.
Nu står det klart att den svenska kronprinsessan Victoria stoppas från begravningen.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Det var i torsdags som världen möttes av nyheten om att Storbritanniens drottning Elizabeth II var under medicinsk tillsyn. Detta efter att läkarna ska ha uttryckt en stark oro för drottningens hälsa, något som Buckingham Palace förklarade i ett uttalande.

”Till följd av ytterligare utvärderingar den här morgonen är drottningens läkare oroliga för hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon stannar under medicinsk övervakning”.

Bara några timmar senare hade hon somnat in. Drottning Elizabeth blev 96 år gammal. Sedan dess har hela världen varit i sorg över den tragiska nyheten.

Drottning Elizabeth firade platinumjubileum i år då hon suttit 70 år på tronen, närmare bestämt i juni. Hennes sista offentliga uppdrag var senast i tisdags när hon träffade Liz Truss, för att formellt utse henne till landets nästa premiärminister.

Annons

Därför stoppas kronprinsessan Victoria från begravningen

Enligt Svensk dam står det nu klart vilka från det svenska kungahuset som kommer att närvara under drottningens begravning. På plats i London kommer både Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia att närvara. Kronprinsessan Victoria stoppas däremot från att ta ett sista farväl, detta då hon är ett hack för långt ner i den kungliga ordningen, det uppger Svensk dam.

Svenska kungen om sorgen efter bortgången

Den svenska kungen har tidigare uttryckt sin sorg över drottningens bortgång. Bara några timmar efter att nyheten om hennes död nått folket uttalade sig kungen om sin sorg i ett uttalande som hovet publicerade.

”Med sorg har min familj och jag i dag mottagit beskedet att min kära släkting, Hennes Majestät Drottning Elizabeth II, har gått ur tiden.

Annons

Drottningen tjänade sina länder och Samväldet med en enastående hängivenhet och pliktkänsla. Hon har varit ständigt närvarande, inte bara i det brittiska samhället utan även internationellt. Därtill har hon i alla år varit en god vän till min familj och en länk till vår gemensamma familjehistoria.

Vi framför våra kondoleanser till Drottningens familj och till hennes folk.”

I ett meddelande till Hänt bekräftar hovet att det endast är kungen och drottningen som kommer på begravningen.

”H.M. Konungen och H.M. Drottningen närvarar vid H.M. Drottning Elizabeth II:s begravning på måndag den 19 september”, skriver Ulrika Näsholm, hovets informationssekreterare till Hänt.

FOTO: TT

Annons