LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Chockbilderna: Kollapsar vid drottning Elizabeths kista

15 sep, 2022 
André Färnsveden
Vakt kollapsar vid kistan.
Under drottning Elizabeths ceremoni i Westminister Hall svimmade plötsligt en av de kungliga vakterna.
Den live-sända ceremonin tvingades då avbrytas.
Se skräckbilderna alla pratar om här.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Torsdagen den 8 September nåddes världen av nyheten om att drottning Elizabeth II, som tog över tronen redan 1952, hade somnat in.

Timmar innan hennes död hade det brittiska hovet skickat ett pressmeddelande där de uttrycket sin oro för Elizabeths hälsa.

”Efter ytterligare utvärdering i morse är drottningens läkare oroliga för Hennes Majestäts hälsa och har rekommenderat att hon förblir under medicinsk övervakning”, skrev brittiska hovet då.

När drottningen gick bort skickade även brittiska hovet ett nytt pressmeddelande om bortgången.

Annons

”Drottningen dog fredligt på Balmoral i eftermiddags. The King and The Queen Consort kommer att vara kvar på Balmoral i kväll och återvänder till London i morgon.”

Därför får inte prinsessan Madeleine komma på begravningen

Drottningens begravning är planerad att äga rum under måndagen den 19 september. Då förväntas flera kungligheter världen över att flyga till London för att närvara, bland andra Kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78.

Kungaparet är inbjudna och kommer att delta”, skriver hovets informationschef i ett mejl till Hänt.

Men det är långt ifrån alla som är bjudna till ceremonin. Det verkar nämligen vara så att inga andra ur den kungliga familjen har fått en inbjudan till begravningen av det brittiska hovet. Varken kronprinsessan Victoria eller prinsessan Madeleine är exempelvis välkomna på begravningen.

Det är brittiska hovet som bjuder in till begravningen”, skriver hovets informationschef i ett privat meddelande till Hänt.

Annons

Kungliga vakten svimmade plötsligt – bara meter från kistan

Under onsdagen hölls en ceremoni för drottningen i The Palace of Westminister, efter att hennes kista blivit förflyttad från The Bow Room i Buckingam Palace.

Kung Charles III, 73, prins William, 40 och prins Harry, 38, blev då återförenade när de marscherade bakom drottningens kista ihop.

Tillställningen live-sändes men fick plötsligt brytas när en av de kungliga vakterna svimmade framför kistan, som Svensk Dam tidigare skrivit om.

Annons

Han faller från den upphöjda plattformen som drottningens kista ligger på och och slår ansiktet i det hårda stengolvet. Se bilderna nedan.

Vakten faller.
Skärmdump BBC
Vakten faller.
Skärmdump ITV NEWS
Annons
Vakten faller.
Skärmdump ITV NEWS.

FOTO:

Annons