LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Misstankarna om Chris O’Neill bekräftade – nu träder han fram efter 9 månader

24 jun, 2024 
Elvira Reer
Chris O'Neill och Prinsessan Madeleine
Chris O’Neill har inte synts till på hela nio månader.
Nu kan Hänt bekräfta att finansmannen kommer inom kort att framträda offentligt tillsammans med kungafamiljen.
Annons
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det har spekulerats mycket kring när Chris O’Neill, 49, make till prinsessan Madeleine, 41, kommer att träda fram i offentligheten efter flytten till Sverige.

Men nu kan Hänt bekräfta att Chris faktiskt snart kommer att synas ihop med den svenska kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine och Chris gifte sig för mer än 11 år sedan och de har varit ett par längre än så. Tillsammans har de barnen prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 8, och prinsessan Adrienne, 6.

Familjen har tillbringat flera år utomlands, först i New York, efter det bodde de en tid i London. Sedan flyttade familjen till Florida under hösten 2018 och bodde där fram till i år.

Familjen reste till Sverige – utan Chris

Under året har det varit mycket skriverier angående prinsessparets flytt till Sverige, som av flera anledningar skjutits upp. Ett tag trodde man att deras lyxhus i Florida var svårt att få sålt – något som hovet har dementerat.

Annons

Hovexperten Herman Lindqvist, 80, har även tidigare teoretiserat att flytten kanske aldrig skulle att bli av. Detta då han misstänkte att Chris inte alls skulle trivas i Sverige.

Men flytten skedde till sist och den 12 juni lyfte planet som tog prinsessan och barnen hem till Sverige.

Sedan dess har Madeleine synts till på både drottning Silvias 80-års kalas och nyligen på det kungliga midsommarfirandet i den svenska skärgården. Men en person har ännu inte synts till – ingen mindre än finansmannen själv.

Då kommer Chris O’Neill att synas tillsammans med kungafamiljen

Tidigare har Svensk Dam skrivit att Chris O’Neill är kvar i USA, men kommer att vara på plats i Sverige när han fyller 50 år den 27 juni.

– Han firar tillsammans med familjen privat, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, till Svensk Dam då.

Men nu kan Hänt bekräfta att han kommer framträda offentligt tillsammans med kungafamiljen under Victoriadagen, kronprinsessan födelsedag, den 14 juli.

Annons

Kungahusets officiella hemsida står det nämligen att Chris tillsammans med hela kungafamiljen kommer att närvara vid Victoriakonserten i Borgholms slottsruin på Öland.

Chris sågs senast i Sverige för 9 månader sen

När Chris gifte sig med prinsessan Madeleine blev han erbjuden både en prinstitel och en hertigtitel. Något som Chris valde att tacka nej till.

Eftersom att Chris inte är en del av kungafamiljen med en specifik titel, innebär det även att han inte har några krav på sig att utföra uppdrag. Vilket gör att Chris inte syns så ofta i offentliga sammanhang.

Senast Chris sågs på ett offentligt uppdrag var den 15 september 2023 under firandet av Kungens 50-års jubileum.

FOTO: TT

Annons