LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kungens syster sjuk – Birgittas tunga besked: ”Kan inte röra sig”

14 sep, 2023 
Frida Eklöf
Hagasessorna, Kung Carl Gustaf
Firandet av kung Carl Gustafs 50 år på tronen är runt hörnet.
Några som inte kommer delta vid jubileet är Hagasessorna.
Nu berättar prinsessan Birgitta om systrarnas mående.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ida Hallquist avslöjande om Ack Värmland – sex år efter succénBrand logo
Ida Hallquist avslöjande om Ack Värmland – sex år efter succén

Firandet av kung Carl Gustafs 50 år på tronen börjar närma sig med stormsteg. Under detta jubileumsår har det varit fullt upp för kungaparet, då de har besökt alla län i Sverige.

Kungaparets jubileumsresa genom landet avslutas snart, nämligen på lördag i Stockholm. Det vankas då jubileumsfest och konsert vid Lejonbacken.

De flesta i kungafamiljen kommer vara på plats för att fira kungens år på tronen. Men några som tyvärr inte kommer kunna delta är Hagasessorna, kungens systrar.

Prinsessan Birgittas nya avslöjande om systerns hälsa

Kungen har fyra systrar, prinsessorna Margaretha, 88, Birgitta, 85, Désirée, 84, och Christina, 79. De fyra prinsessorna, som är kända som Hagasessorna, börjar alla bli till åren.

Det är i en ny intervju med Expressen som prinsessan Birgitta berättar att hon gärna vill närvara vid sin lillebrors sida när de ska fira hans 50 år på tronen, men beslutet att tacka nej handlar om lojalitet till systrarna.

Annons

– Desirée och Margaretha kan inte röra sig längre, säger Birgitta och fortsätter:

– Mina systrar blir inte bättre, tyvärr.

Hon berättar i intervjun att systrarna har drabbats av flera åkommor på senaste och att åldern har tagit ut sin rätt på de alla fyra.

– De kan inte gå. Desirée hade hjärnhinneinflammation så hon får nog vara glad att hon lever överhuvudtaget, men Margaretha är gammal bara och har haft ett par grejor också naturligtvis, och har det besvärligt. Det är åldern som tar ut sin rätt.

Prinsessan Birgitta om lyckan över sina systrar och sin bror

Prinsessan Birgitta lever sedan många år tillbaka på Mallorca, där hon spenderar sin vardag med att spela golf och träffa vänner, och det händer inte allt för ofta att hon åker till Sverige. Men trots det har alla fem syskon en bra relation och har ofta kontakt med varandra.

Annons

Hagasessorna har minst sagt ett fint band till varandra och för prinsessan Birgitta betyder det mycket att få ha vuxit upp tillsammans med sina systrar i en stor familj, men just hälsan är något som börjat oroa henne alltmer.

– Det är underbart, men man är bara så rädd att det ska hända någonting. Jag är alltid livrädd alltså. Men än så länge är vi alla sunda och friska men vi är alla 80 år och över. Eller inte Christina och min bror, men de kommer ju efter ganska snabbt, har hon tidigare sagt till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons