ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Birgittas plötsliga uttalande om hälsan – så ligger det till egentligen

29 jun, 2023 
Prinsessan Birgitta
Kungens syster prinsessan Birgitta är nu 86 år gammal.
I en intervju med Hänt kommer hon med ett nytt besked om sin och sina systrars hälsa.
– Vi blir äldre och äldre, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Prinsessan Birgitta, 86, är storasyster till den svenska kungen Carl XVI Gustaf. Trots deras liknande uppväxter, lever de idag två hela olika liv. Sedan många år tillbaka bor prinsessan på Mallorca och det är inte allt för ofta som hon beger sig hem till Sverige.

Hagasessornas krav på sin bror kungen – det får han inte göra

Prinsessan Birgitta har tidigare berättat att hon och hennes tre systrar prinsessorna Margaretha, Désirée och Christina har ett visst krav på sin bror. De har nämligen förbjudit honom att abdikera, något som prinsessan berättat om för Hänt vid ett tidigare tillfälle.

Annons

– Om man pratar om sådant här så kommer ju sånna ämnen också upp. Så då har vi sagt det att han får aldrig göra det, det stämmer. Det är vår bror och vi vill bara det bästa för honom, sa då prinsessan Brigitta till Hänt.

Prinsessan Birgittas hälsobesked – så mår Hagasessorna idag

Prinsessan Birgitta och hennes sykon börjar alla bli äldre och i en ny intervju med Hänt kommer hon nu med ett nytt hälsobesked.

– Vi mår alla bra, det är bara att vi blir äldre och äldre. Men annars mår vi bra, säger prinsessan till Hänt.

Kommer dina systrar att hälsa på dig på Mallorca under sommaren?

– Nej inte av mina systrar men mina barn kanske. Men det är inget planerat så det får bli som det blir. De är upptagna på sina håll. Kommer de så glädjer det mig.

– Det är underbart, men man är bara så rädd att det ska hända någonting. Jag är alltid livrädd alltså. Men än så länge är vi alla sunda och friska men vi är alla 80 år och över. Eller inte Christina och min bror, men de kommer ju efter ganska snabbt, sa hon då.

FOTO: TT

Annons