LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Nya bilden på Victoria och Daniel visar sanningen i kulisserna

10 feb, 2022 
Kronprinsessan Victoria och Daniel
Kronprinsessan Victoria har haft en tuff start på det nya året.
Men nu är hon åter igång med uppdrag och syntes nyligen medverka i ett möte.
De nya bilderna på kronprinsessan och prins Daniel väcker däremot blandade reaktioner hos det svenska folket.
Annons
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet härBrand logo
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

I början av året drabbades både kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, av covid. Sjukdomen innebar som för alla andra, en tid för kronprinsessparet i karantän. Efter detta har jobbkalendern ekat tomt förutom på ett par enstaka uppdrag.

Tuffa starten på nya året

Ett av uppdragen som Victoria har tagit sig ann sedan sjukdomen är att närvara vid utdelning av stipendier i Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen. Under tillställningen höll kronprinsessan dessutom ett rörande tal där hon för första gången kommenterade bortgången av sin vän, författaren och föreläsaren Emerich Roth som avled den 22 januari.

– För bara några dagar sedan gick en person ur tiden som betytt mycket för mig och för väldigt många andra, sa Victoria bland annat i sitt tal.

Annons

Bortgång och sjukdom har alltså präglat kronprinsessans första månader av det nya året. Men förra veckan var Victoria iväg på ett uppdrag som verkar varit lite mer glädjande. Hon besökte då nämligen Färnebofjardens nationalpark. I ett inlägg på Instagram visade Kungahuset upp bilder från kronprinsessans resa och förklarade att Victoria vill uppmuntra till rörelse och väcka intresse för Sveriges naturupplevelser.

Något som hör till ovanligheterna var dock att Victorias make prins Daniel inte fanns med under resan, makarna brukar nämligen oftast ta sig an uppdrag tillsammans.

Nya bilderna på kronprinsessan Victoria och prins Daniel

I ett nytt inlägg på Instagram syns nu makarna däremot ha medverkat i ett möte tillsammans.

”I dag hade Kungaparet och Kronprinsessparet digitalt möte med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.Generaldirektören redogjorde för det allmänna smittläget i landet, Folkhälsomyndighetens bedömning avseende beslutet att avskaffa flertalet restriktioner den 9 februari, samt rekommendationer avseende en successiv återgång till ordinarie arbetsformer och verksamhet”, skriver Kungahuset.

De nya bilderna på kronprinsessparet har fått en hel del personer att reagera.

”Så onödigt ! Karin har ju massor att göra och Kungahuset borde kunna informera sig på de myndighetsgemensamma presskonferenserna som vi andra”, skriver en person.

Andra gläds däremot över att Victoria och Daniel engagerar sig i frågan.

”Vi har ett engagerat och intresserat kungahus!”, skriver en person.

”Bilder talar ett tydligt språk. Det måste ha varit ett positivt engagerat och givande möte för alla parter. Underbart att få ta del av bilderna och informationen”, skriver en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Anders Wiklund/TT

Annons