LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hemliga beslutet för kronprinsessan Victoria – försvinner efter sjukdomen

25 jan, 2022 
kronprinsessa Victoria och prins Daniel rutig blus
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har båda två friskförklarats från covid-19, som det testade positivt för i början på året.
Men trots att de är friska så ekar kalendern tom.
Här är anledningen till det!
Annons
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet härBrand logo
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

År 2022 började inte riktigt som kungaparet och kronprinsessparet tänkt. Kung Carl Gustaf, 75, drottning Silvia, 78, kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, testade positivt för covid-19 och sattes i karantän.

Som tur var blev symtomen inte värre än en mindre förkylning för samtliga.

Nu är alla fyra friskförklarade, men ändå verkar de saknas från uppdrag och åtaganden närmsta tiden?

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på röda mattan
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i armkrok.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel saknas

På kungahusets hemsida kan vem som helst enkelt följa hela kungafamiljens arbete, vilka uppdrag de har inplanerade närmsta tiden.

Annons

Men efter att kronprinsessparet friskförklarades från covid-19 så ekar det fortfarande tomt i jobbkalendern en lång tid framöver.

Vad det gäller prins Daniel har han några uppdrag inplanerade i början av februari, men sen är det ingenting alls inplanerat för framtiden.

Kronprinsessan Victoria har ett enda uppdrag i januari, den 27e, då hon ska infinna sig med sin närvaro vid utdelning av stipendier i Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen. Efter det har kronprinsessan inte alls några slags måsten förrän i slutet på mars. Den 21 mars är tanken och planen att hon ska närvara vid Kungliga Vitterhetsakademiens årshögtid i Riddarhuset.

Något som många undrar nu är vad som händer där emellan. Vad ska kronprinsessan och prins Daniel göra när de är lediga i drygt två månader?

Sanningen bakom mystiken

Det verkar dock inte vara frågan om någon semester för kronprinsessparet, utan detta beror på att det finns flera uppdrag och andra åtaganden som helt enkelt inte syns utåt.

– Det som står listat i kalendern är bara ett urval av arbetsuppgifterna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning. Hon fortsätter:

– Den fylls också på löpande.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Johan Nilsson/TT

Annons