Familjens hemliga samtal efter prinsessan Sofias förlossning

01 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Prinsessan Sofia & prinsessan Madeleine
Bara några dagar har gått sedan prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick sitt tredje barn.
Sedan dess har många reagerat på att det har varit tyst från prinsessan Madeleine.
Nu berättar Margareta Thorgren, hovets informationschef, om de hemliga träffarna och samtalen som ägt rum bakom stängda dörrar.
Annons
Bebislycka – prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn
Bebislycka – prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn

Det var i mitten av december förra året som hovet avslöjade att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång. Prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36, väntade då sitt tredje barn och familjens tillskott räknades komma redan vid månadsskiftet mars-april. Och mycket riktigt. Under fredagsförmiddagen den 26 mars föddes Sveriges nya lilla prins som fått namnet Julian.

När den stora nyheten nådde svenska folket var det många som jublade, och flera hundratals personer har gratulerat prinsparet på deras sociala medier. Men även kungafamiljen själva har glatt sig åt den nya familjemedlemmen. Nu berättar hovet om de hemliga samtalen som ägt rum efter den lilla prinsens födsel.

Madeleines mystiska tystnad efter Sofias förlossning

Sedan förlossningen ägde rum har prinsparet och deras numera tre barn prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian befunnit sig på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Där har de fått besök av flera som med spänning har väntat på att få välkomna den lilla sonen till världen, bland annat de stolta farföräldrarna kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Även Sofias föräldrar Erik och Marie Hellqvist har varit på besök, men om kronprinsessan Viktoria och prins Daniel har varit där är än så länge okänt.

Annons

prinsessan Madeleine, tillsammans med sin man Chris O’Neill och sina tre barn Nicolas, Leonore och Adrienne, bor i Florida sedan flera år tillbaka har hon dessvärre inte kunnat hälsa på sin brorson än, och då restriktionerna gällande att resa in och ut från USA fortfarande är väldigt hårda kommer hon nog inte heller ha den möjligheten på ett tag. Men hon har inte heller uttalat sig om den stora familjelyckan varken på sina sociala medier eller i något annat offentligt sammanhang. Nu svarar hovet på prinsessans mystiska tystnad.

Familjens hemliga samtal efter Sofias förlossning

När Hänt når hovet är det tydligt att hela familjen gläds åt den nya familjemedlemmen, och det har också skett betydligt fler träffar och samtal än vad som har visats utåt. Nu berättar Margareta Thorgren, hovets informationschef, om de hemliga träffarna och samtalen som ägt rum.

”Självklart har det varit mycket kontakt och gratulationer mellan samtliga medlemmar i kungafamiljen. Kommunikationen har varit både digital och fysisk. Men inget som hovet ger detaljinformation kring då det är privata kontakter”, skriver hon.

Annons
Annons