LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Familjedramat före drottningens död – Meghans talesperson bekräftar

09 sep, 2022 
Prins Harry gjorde allt i sin makt för att hinna ta farväl av sin mormor drottning Elizabeth innan hennes död.
Något som han dessvärre inte lyckades med.
Nu bekräftar Meghans talesperson om beslutet som togs timmar innan drottningens död.
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Det var under torsdagen som världen skakades om av nyheten att Drottning Elizabeth avlidit. Hon blev 96 år gammal och lämnar ett enormt avtryck efter sig.

I ett pressmeddelande uttryckte kung Charles sin enorma sorg efter den tragiska nyheten att hans kära mamma hade lämnat oss.

”Min älskade mammas död, hennes kungliga majestät drottningen, är en djup sorg för mig och alla mina familjemedlemmar. Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad mor.”, skriver han och fortsätter:

”Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för.”

Annons

Det var under eftermiddagen på torsdagen som det tragiska beskedet kom att hon somnat in. Men redan på förmiddagen larmades det om att hennes hälsotillstånd snabbt hade blivit ostabilt.

Flera av hennes anhöriga tog sig till Elizabeths hem i Balmoral castle i Skottland för att följa hennes tillstånd och fick alltså under eftermiddagen ta avsked av henne när hon fridfullt somnade in.

Prins Harry hann inte ta farväl av sin mormor

En del av hennes anhöriga hann dessvärre inte ta sig till hemmet för att ta avsked av Elizabeth.

Planet landade först efter att hon somnat in och han fångades senare på bild där han satt ensam i ett baksäte i en bil som man antog var i full färd mot Balmoral.

Annons

Meghans talesperson bekräftar uppgifterna – planerna ändrades drastiskt

Det är vida känt att prins Harrys och hans hustru Meghan Markles, 41, hertiginna av Sussex, relation till det brittiska kungahuset har varit frostig. Huruvida parets relation till just drottning Elizabeth var kylig i slutet är dock okänt.

Däremot bekräftas nu det okända familjedramat innan drottningens död. Enligt uppgifter till Daily mail skulle Meghan resa tillsammans med maken på planet till Skottland och drottningen.

Men senare rapporterade BBC om att så inte var fallet – hon befann sig nämligen på Windsor castle utanför London, när hennes make reste till Balmoral. Varför då?

Nu bekräftar Meghans talesperson att planen från början var att hon skulle varit med, men att de ändrades drastiskt bara timmar senare. Orsaken bakom den plötsliga ändringen är fortfarande okänd.

Samtidigt bekräftas det att prins Harry förväntas flyga tillbaka till Windsor inom en snar framtid, där hans hustru alltså befinner sig.

FOTO: DPPA, SVT

Annons