Drottning Elizabeth övervakas av läkare – stor oro för hennes hälsa

Drottning Elizabeth övervakas av läkare – stor oro för hennes hälsa

Foto: TT
Drottning Elizabeths hälsa oroar det brittiska hovet.
Buckingham Palace rekommenderar nu 96-åringen att övervakas av läkare.
”Efter ytterligare utvärdering i morse är drottningens läkare oroliga för Hennes Majestäts hälsa”, skriver det brittiska hovet uttalande.
Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp
0:25

Efter reklamen: Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp

(0:25)

Slå på ljud

Det brittiska hovets läkare varnar nu för att drottning Elizabeths, 96, hälsa sviktar. Enligt Buckingham Palace måste nu drottningen övervakas av läkare.

”Efter ytterligare utvärdering i morse är drottningens läkare oroliga för Hennes Majestäts hälsa och har rekommenderat att hon förblir under medicinsk övervakning”, skriver det brittiska hovet.

Den nyblivna brittiska premiärminister Liz Truss har uttalat sig om situationen:

– Mina tankar, och tankarna hos människor över hela Storbritannien, är hos Hennes Majestät Drottningen och hennes familj vid denna tidpunkt, säger Truss i ett uttalande, rapporterar norska Dagbladet.

Har ställt in publika evenemang

Enligt uppgifter till brittiska PA har Prins William, Prins Charles och Camilla rest till slottet Balmoral för att vara med henne under hennes hälsokomplikationer. Balmoral Castle är ett av drottningens slott och ligger i Skottland.

Stor oro över Elizabeths hälsa

Nyligen har drottning Elizabeth ställt in flera publika evenemang på grund av sin svaga hälsa, något Hänt har rapporterat om tidigare.

Även bilder på drottningen som publicerades i samband med att Liz Truss blev Storbritanniens premiärminister har skapat oro, något Svensk damtidning har rapporterat om. Otäcka bilder på hur drottning Elizabeth har haft stora blåmärken kring handledarna spreds på sociala medier.

Drottning Elizabeth skakar hand med den nya premiärministern Liz Truss.

Foto: TT

Bilden som skapat oro i Storbritannien.

Foto: TT

Texten uppdateras …

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN