Detaljen i bilden med prinsessan Madeleine alla pratar om

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har deltagit i ett möte för svenska kvinnor utomlands.
Nu har hon delat med sig av bilder från sin medverkan och detaljen i en av bilderna väcker särskild uppmärksamhet.
Se här!
Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 39, har sedan en lång tid tillbaka bott i USA. Prinsessan tog sitt pick och pack och flyttade från Sverige till Florida med maken Chris O'Neill, 47, och deras gemensamma barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3.

Nyligen släppte hovet sin verksamhetsberättelse för 2021, i vilken det för första gången någonsin redovisas hur stora belopp som betalas ut till svenska kungafamiljens medlemmar. Dock var det en av familjemedlemmarna som saknades i apanaget.

Kungens nya besked – därför utesluts prinsessan Madeleine helt

Kungaparet fick 8 miljoner kronor, kronprinsessparet tilldelades 4,5 miljoner och prinsparet fick en summa på 1,1 miljoner kronor.

Där stod det klart att prinsessan Madeleine inte får ta del av det kungliga apanaget på 149 miljoner som fördelas inom familjen.

Anledningen är att Prinsessan Madeleine och hennes familj bott utomlands sedan år 2018 och kommer alltså inte att få ta del av ett fast rambelopp, då hon inte utfört uppdrag för svenska kungahusets räkning.

Madeleine är däremot engagerad i annat arbete som ligger henne varmt om hjärtat, som vice hedersordförande i den ideella organisationen World Childhood Foundation.

Detaljen i bilden på prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine var nyligen inbjuden att prata på ett möte i Miami, USA, för organisationen Swea som engagerar sig i svenska kvinnors arbete utomlands och på Instagram delar hon med sig av några bilder från mötet.

Men det är en detalj på bilderna som får folk att reagera, nämligen prinsessans halsband.

”Fint kors du har på dig”, skriver en följare i kommentarerna.

I kommentarerna hyllas hon för sin medverkan på mötet.

”Rätt och slätt, mycket imponerad av dig och ditt framträdande hos oss på vårt SWEA VM 2022 i Fort Lauderdale - Varmt tack.”

”Tack för att ni kom till vårt event. Det var fantastiskt att få höra er berättelse.”, instämmer en annan.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN