TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Benjamin Ingrosso gör det förbjudna framför prinsparet – bryter mot regeln

26 apr, 2022 
Prinsessan Sofia och Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso vann pris som Årets hetro på QX-galan 2022. Prisutdelarna var prinsparet, något som inte fick Benjamin att spara på krutet.
Annons
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"Brand logo
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"

Det kom som en överraskning för många när prinsparet prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 37, klev ut på scen under QX-galan 2022. Ett sånt celebert besök tar verkligen inte någon för givet!

Prinsparet var på plats för att bland annat dela ut ett pris till vinnaren i kategorin av nominerade till Årets hetero. Vinnaren av det hedrande priset blev Sveriges stolthet – artisten Benjamin Ingrosso, 24.

Men innan Benjamin klev upp på scen fick prinsparet chansen att hålla ett tal där de passade på att markera mot hatet i samhället.

– Hot och hat hör varken hemma i verkliga livet eller på nätet, sa prinsessan Sofia på scen.

Det är många beredda att hålla med om!

Benjamin Ingrossos ord som fick många att höja på ögonbrynen

När det blev dags för Benjamin Ingrosso att tacka för sitt pris passade han på att säga några ord, men riktigt välvalda var de kanske inte.

Annons

– Det här är jättestort. Årets hetero! Ja, det var ju kul. Min mamma har alltid varit där för mig och hon hade stora drömmar för mig. Hon hoppades verkligen på att jag skulle bli bög. Men jag hade också drömmar om att bli bög. För när jag var liten så ville jag bli musikalartist och alla mammas kollegor var gay och jag trodde att det var samma sak. Jag ville bli bög för jag ville bli musikalartist, förklarade Benjamin Ingrosso i sitt tal och fortsatte:

– Nu blev jag bara artist. Men vem vet, nästa år kanske jag tar hem årets homo. Till alla er som tvekar på er själva där ute, tro mig, det är bara att köra på! Vi finns här för er. Fan vad ni är fina. Puss.

Men att svära tillhör ju inte vett och etikett, och framförallt inte framför kungligheter. Den oskrivna regeln var dock inte något som Benjamin reflekterade över där och då, utan körde på som vanligt. Tur är väl det att han kör sitt eget race, det har ju gått minst sagt bra hittills!

Benjamin Ingrosso kramar om prinsessan Sofia på QX-galan
Prinsparet och Benjamin Ingrosso på QX-galan 2022.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons