TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför väcker prins Alexander uppståndelse världen över – bilden visar

25 apr, 2022 
Prinsessan Sofia och prins Alexander
Prins Alexander fyllde nyligen 6 år och efter att en ny bild har delats på prinsen pratar medier över hela världen om honom.
Här är bilden alla snackar om!
Annons
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"Brand logo
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"

Den 19 april är det ingen vanlig dag, det är prins Alexanders födelsedag! Detta år fyllde prinsen sex år gammal, vilket såklart firades tillsammans med familjen.

– Firar med familjen privat, avslöjade hovets informationschef Margareta Thorgren då till Hänt.

Men vad prinsen önskade sig och fick i födelsedagspresent valde hovet att inte svara på. Förhoppningsvis blev lillprinsen nöjd med sin dag, oavsett vad som fanns i paketet och inte!

Kungafamiljens födelsedagar

Såklart snackades det en hel del om prinsen och resten av kungafamiljen när han fyllde år. Så brukar det bli varje födelsedag inom kungafamiljen. Och just våren är mycket tät när det gäller kungahuset och födelsedagar.

Annons

Den första kungliga födelsedagen som äger rum på året är prinsessan Leonore. Hon fyller år den 20 februari, och det är efter det som flera födelsedagar kommer tätt inpå varandra. Prinsessan Estelles den 23 februari, prins Oscars den 2 mars, prinsessan Adriannes den 9 mars och såklart även kung Carl Gustaf som fyller den 30 april. Och såklart prins Alexanders!

Efter dessa födelsedagstäta veckorna så är kungafamiljens födelsedagar lite mer utspridda.

Snacket om prins Alexander – världen över

När prins Alexander fyllde 6 passade föräldrarna prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 37, att dela med sig av en ny bild på prinsen på deras gemensam Instagram. Bilden blev snabbt en snackis och spred sig världen över, bland annat rapporterade norska Se og Hør om det nytagna fotot. Även de valde att dela bilden på sin nyhetssajt.

Annons

Prinsparet har även sönerna prins Gabriel, 4, och prins Julian, 1, ihop.

Prins Alexander 6 år gammal, Instagram
Prinsparets nya bild på prins Alexander.

Stort grattis till prins Alexander!

FOTO: Henrik Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons