ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Här är frågan som hovet vägrar svara på om prins Alexander: ”Privat”

19 apr, 2022 
Den 19 april är det ingen vanlig dag, det är prins Alexanders födelsedag!
Hur firas prinsen och vad önskar han sig i födelsedagspresent?
Annons
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"Brand logo
Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"

Våren är tät med födelsedagar när det gäller Sveriges kungafamilj. Många födelsedagar inom familjen infaller med bara veckor, ibland endast några dagar, emellan varandra.

Den första födelsedagen som äger rum är prinsessan Leonore som fyller år den 20 februari. Därefter kommer flera födelsedagar mycket tätt inpå, exempelvis prinsessan Estelle den 23 februari, prins Oscar den 2 mars, prinsessan Adrianne den 9 mars, kung Carl Gustaf den 30 april och såklart även prins Alexander som fyller den 19 april. Därefter är födelsedagarna lite mer utspridda i familjen.

Annons

Det blir ju ganska många födelsedagsfiranden och presenter som ska inhandlas, ges bort och tas emot! Svårt att hålla reda på alla kanske? Vem vet!

En av de större dagarna i år var prinsessan Estelle som för första gången fyllde tvåsiffrigt. 10-årsdagen firades med familjen, samt kungen och drottningen.

Nu har det blivit prins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofias sons, tur att fylla år. Hur firas dagen?

Prins Alexander fyller 6 år
Prins Alexander.
Annons

Så firas prins Alexanders 6-årsdag

När Hänt når hovet så visar det sig att det såklart även finns en plan för prins Alexanders födelsedag. Vad ska prinsen göra när han fyller 6 år?

– Firar med familjen privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

En fråga som hovet däremot valde att inte svara på var angående prins Alexanders önskemål om födelsedagspresent. Inget svar om varken vad han önskat sig eller vad familjen har löst som födelsedagspresent.

Just vad det blir för födelsedagspresent dagen till ära, verkar alltså vara något som hovet vill hålla hemligt. Hoppas prinsen blir nöjd och glad på sin födelsedag, det är ju det viktigaste!

FOTO: Josefine Persson/Kungl. Hovstaterna, Karin Törnblom/TT

Annons