kungafamiljen

Därför träffades aldrig prinsessorna Madeleine och Victoria i Brasilien

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har båda nyligen befunnit sig i Brasilien.
Men systrarna träffades aldrig trots att de äntligen var på samma del av jorden.
Här är anledningen till varför de stoppades från varandra!
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva
0:39

Efter reklamen: Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

(0:39)

Slå på ljud

Det har varit intensiva veckor i det svenska kungahuset. Under höstlovet lämnade nämligen stora delar av kungafamiljen landet då de begav sig till varmare breddgrader.

Kronrprinsessan Victoria tog med sig både maken prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar för en höstlovsresa i Brasilien. Det visade sig sedan att familjen även ska ha besökt sin okända semestervilla som ligger i landet.

Därför träffades inte Victoria och Madeleine i Brasilen – beslutet för systrarna

Även Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fanns med under höstlovs-resan. Kungaparet hade däremot en längre resa än kronprinsessfamiljen inplanerad. Nu i dagarna närvarar nämligen drottningen på Childhood Brasil. Detta gör Silvia tillsammans med prinsessan Madeleine som tagit sig från USA till Brasilien.

Ett kärt återseende för mor och dotter som inte har setts sedan i somras. Däremot blev det ingen återförening för systrarna Victoria och Madeleine, det var nämligen så att kronprinsessan var tvungen att lämna landet bara timmar innan Madeleine hann dit. Eftersom kronprinsessan har barn i skolåldern behövde familjen hinna hem innan höstlovet var över och åkte därför från Brasilien den 7:e november.

Ovissheten för prinsessan Madeleines Sverige-besök framöver

Förhoppningsvis får systrarna en chans att ses i jul. Men Hänt har tidigare rapporterat om att hovet gett ett oklart besked huruvida prinsessan planerar att fira julen i Sverige i år. Nyligen blev det även känt att Madeleine inte kommer hem till Nobel, vilket var ett besked som förvånade många. Prinsessan har inte närvarat sedan 2019 men då har det berott på pandemin. I år är däremot anledningen annorlunda.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, sa hovets informationschef till Svensk dam när nyheten uppdagades.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN