BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleine nobbar Nobel 2022 – därför kommer hon inte

04 nov, 2022 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har inte närvarat under Nobel sedan 2019.
Nu står det klart att hon inte heller kommer hem till årets tillställning, vilket Svensk dam var först med att avslöja.
Annons
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet härBrand logo
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet här

Prinsessan Madeleine bor i USA tillsammans med sin familj. Men när det vankas viktiga tillställningar beger sig prinsessan oftast hem. Dessvärre inte till årets Nobelfest. Enligt den kungliga kalendern är det nämligen så att prinsessan inte kommer att närvara varken på festen eller den kungliga middagen dagen efter. Resten av kungafamiljen ska däremot finnas på plats under samtliga Nobel-evenemang.

Därför nobbar prinsessan Madeleine Nobel 2022

Det visar sig finnas en viss anledning till att prinsessan inte beger sig till svensk mark under årets stora händelse – nämligen att avståndet är för långt.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger hovets informationschef till Svens dam.

Annons

Ovissheten gällande om prinsessan Madeleine kommer hem till jul

Hänt har tidigare rapporterat att det dessutom finns en stor osäkerhet gällande om prinsessan kommer att komma hem till jul. Hänt har tidigare varit i kontakt med hovet gällande när prinsessan Madeleine besöker Sverige nästa gång samt om det är bestämt att prinsessan kommer hem till jul vilket hovet valde att inte svara på.

”Information om Kungafamiljens officiella programpunkter i Officiella program på hemsidan”, svarade då hovet i ett mejl till Hänt.

I den kungliga kalendern syns flertal uppdrag för de olika kungligheterna hela året ut men inte vid någon programpunkt som sker i Sverige syns Madeleine vara planerad att närvara.

Just nu genomför dock prinsessan sitt första kungliga uppdrag på länge, då hon befinner sig i Brasilien tillsammans med drottning Silvia för att närvara på Childhood Brasil. Även kungen och hela kronprinsessfamiljen är just nu Brasilien vilket har lett till att hemma i Sverige är det prins Carl Philip som håller ställningarna, då han hoppar in som tillfällig riksföreståndare.

Hänt har sökt hovet för en kommentar.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Här lär sig prinsessan Estelle HLR – se viktiga klippetBrand logo
Här lär sig prinsessan Estelle HLR – se viktiga klippet
Annons