ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför blir prins Carl Philip kung – detaljen under resan som avgör

31 okt, 2022 
Kungen, Carl-philip och Sofia
Prins Carl Philip rycker in som kung under höstlovet.
Men varför behöver egentligen kung Carl Gustaf en ersättare?
Nu avslöjar hovet detaljen i resan som avgör.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

Då även kronprinsessan Victoria, 45, befinner sig på resande fot under den här perioden, landade uppdraget på prinsen som tar över som tillfällig riksföreståndare.

Därför behöver kungen ersättas under sin Brasilien-resa

Men varför behöver egentligen kungen en inhoppare vid just denna resa? Kungen har begett sig utomlands tidigare utan att behövt ersättas. Senast i september lämnade kungen svensk mark då han närvarande under drottning Elizabeths begravning som hölls i London, England. Jo, det visar sig finans en viss detalj i kungens höstlovs-resa som avgör. I ett meddelande till Hänt förklarar nu hovet anledningen till prins Carl Philips inhopp.

Annons

”Behov av tillfällig riksföreståndare har att göra med avståndet på resan. I detta fall utanför Europa”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Stora familjelyckan med äldsta sonen: ”Ett nytt steg”

Inte nog med att testa på att vara kung så har andra stora saker skett i prinsens liv under hösten. Strax efter sommaren började nämligen prinsens äldsta son prins Alexander, 6, förskoleklass. Prins Carl Philip har tillsammans med prinsessan Sofia de tre sönerna Alexander, Gabriel och Julian.

– Det känns jättespännande. Det är ett nytt steg för hela vår familj att ha ett skolbarn. Men han klarar det än så länge galant och trivs jättebra!, säger sa hon då till Svenskdam.

Även makarnas yngsta son tog ett stort kliv i livet nyligen, detta då lille Julian började förskolan tidigare i höstas. Julian började på samma förskola som hans storebror Gabriel går på.

FOTO: TT

Annons