TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip hoppar in som kung – därför lämnar Carl XVI Gustaf

27 okt, 2022 
Prins Carl Philip
Prins Carl Philip hoppar in som kung över Sverige.
Anledningen? Läs här!
Annons
Nils van der Poel tackade nej till kungenBrand logo
Nils van der Poel tackade nej till kungen

Prins Carl Philip, 43, har haft fullt upp den senaste tiden. Men han har ändå haft tid att ägna sig åt sitt stora intresse i livet – nämligen Formel 1. Tidigare i höst syntes prinsen tillsammans med prinsessan Sofia och sönerna prins Julian och prins Gabriel på Porsche Sprint Challenge. Det här var faktiskt första gången på väldigt länge som vi fick se en skymt av Julian, som har hunnit bli ett år gammal.

Någon som däremot inte var på plats var Carl Philip och Sofias son prins Alexander. Anledningen till detta är något oklar och när Svensk dam kontaktade hovet gällande detta kom de med svaret att de ”inte har möjlighet” att komma med ett besked om Alexanders frånvaro.

Prins Carl Philip blir kung – därför ersätter inte kronprinsessan Victoria

Den närmsta tiden kommer Carl Philip kanske inte ha lika mycket tid till övers. Istället är det dags för honom att sätta sig i förarsätet i en helt ny roll, som kung över Sverige!

Så hur kommer det sig att prinsen måste ersätta sin pappa Carl XVI Gustaf, 76? Jo, kungen ska nämligen åka på en resa till Brasilien över höstlovet, rapporterar nyhetsbyrån Siren, enligt Aftonbladet.

Även kronprinsessan Victoria, 45, befinner sig på resande fot under den här perioden, vilket gör att mellanbarnet prins Carl Philip tar över som tillfällig riksföreståndare.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons