TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Sofias lycka – bekräftar nya steget för familjen: ”Jättespännande”

28 okt, 2022 
Prins Alexander och prinsessan Sofia
Prins Alexander saknades när hela prinsfamiljen närvarade under Porsche Sprint Challenge härom veckan.
Men efter den långa tystnaden om lill-prinsen delar nu Sofia med sig av en uppdatering gällande honom.
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Prins Carl Philip har ett stort intresse för bilar och nyligen tävlade han i Porsche Sprint Challenge. Under evenemanget fanns stora delar av prinsfamiljen på plats för att heja på Carl Philip. Prinsessan Sofia samt sönerna Julian, 1, och Gabriel, 4, dök upp och fångades på flertal bilder. Däremot saknades prinsparets tredje son – Alexander, 5.

Prinsessan Sofia bryter tystnaden om prins Alexander

Hovet svarade sedan att de inte kunde kommentera vart prinsparets äldsta son höll hus utan frågan lämnades obesvarad. Men nu bryter prinsessan Sofia tystnaden om sonen. Det är till Svenskdam som prinsessan kommenterar hur det går för prins Alexander som under hösten har börjat i förskoleklass.

– Nej men det känns jättespännande. Det är ett nytt steg för hela vår familj att ha ett skolbarn. Men han klarar det än så länge galant och trivs jättebra!, säger hon till tidningen.

Därför går inte prins Alexander och prins Oscar i samma skola

Hänt har tidigare rapporterat om att prinsessan lämnat förskolan bakom sig för att ge sig ut i skolvärlden. I augusti var den stora dagen kommen då prins Alexander började förskoleklass.

Annons

Prins Oscar, 6, son till kronprinsessan Victoria och prins Daniel började även han i förskoleklass denna höst. Däremot valde inte kronprinsessfamiljen samma skola för sin son som prinsparet.

Prins Alexander går nämligen på Djurgårdsskolan som ligger drygt två kilometer bort från Campus Manilla där prins Oscar spenderar sina dagar. Anledningen till detta har hovet tidigare förklarat för Hänt.

Skola är ett val som föräldrarna gör” skrev då Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Margareta förtydligade även för Expressen att beslutet inte hade någonting att göra med att prinsarna inte skulle kunnat gå i samma skola eller klass. Beslutet handlade helt enkelt om något annat.

Prins Oscar går däremot på samma skola som sin syster prinsessan Estelle, 10.

FOTO: TT

Annons