prinsessan madeleine

Hovets dystra svar om prinsessan Madeleines jul i Sverige – efter undran

Prinsessan Madeleine

Vid jul brukar hela kungafamiljen samlas på det kungliga slottet.
Men nu uppdagas osäkerheten kring om prinsessan Madeleine kommer hem till jul i år.
Så här svarar hovet på frågan!
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva
0:39

Efter reklamen: Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

(0:39)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine bor tillsammans med sin familj bestående av maken Chris O'Neill och barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

När det naklas jul brukar prinsessfamiljen däremot bege sig hemåt för att fira högtiden tillsammans med resterande medlemmar i kungafamiljen i Sverige. Förra året fanns prinsessan och hela hennes familj på plats i Stockholm redan en vecka innan julafton. Familjen fångades på flertal bilder när de tog emot granar från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.

Ovissheten för prinsessan Madeleines julfirande i Sverige

Men när Hänt söker hovet gällande när prinsessan Madeleine besöker Sverige nästa gång samt om det är bestämt att prinsessan kommer hem till jul väljer hovet att inte svara på frågan utan hänvisar istället till den kungliga kalender.

”Information om Kungafamiljens officiella programpunkter i Officiella program på hemsidan”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

I den kungliga kalendern syns flertal uppdrag för de olika kungligheterna hela året ut men inte vid någon programpunkt som sker i Sverige syns Madeleine vara planerad att närvara. Det återstår helt enkelt att se om prinsessan väljer att stanna i USA denna jul.

Det ska prinsessan Madeleine och drottning Silvia göra i Brasilien

Nu i dagarna lämnar däremot prinsessan USA då hon beger sig till Brasilien. Även kungaparet och kronprinsessfamiljen befinner sig i landet under en privat höstlovsresa. Men i samband med detta ska drottning Silvia och prinsessan Madeleine arbeta då de båda närvarar under Childhood Brasil.

Hemma i Sverige är det prins Carl Philip som håller ställningarna, då han hoppar in som tillfällig riksföreståndare. Men varför är egentligen prinsen kung just under denna resa?

”Behov av tillfällig riksföreståndare har att göra med avståndet på resan. I detta fall utanför Europa”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt när hon förklarade varför kungen behöver en ersättare.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN