ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victorias okända semesterhus i Brasilien avslöjat

09 nov, 2022 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och resten av familjen begav sig till Brasilien under höstlovet.
Här är verkliga anledningen till kronprinsessfamiljens resa.
”Kungafamiljen är mån om att...”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.
Annons
Hur lång är kungen? – kändisarna gissarBrand logo
Hur lång är kungen? – kändisarna gissar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt barnen prinsessan Estelle och prins Oscar begav sig under höstlovet till Brasilien. I ett meddelande till Hänt förklarade hovet att resan var en privat familjesemester för kronprinsessfamiljen samt kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

För drottningen innebar inte bara resan semester utan hon och prinsessan Madeleine skule även närvara under Childhood Brasil i dagarna.

Kronprinsessan Victorias okända semesterhus i Brasilien

Men vad gjorde egentligen kronprinsessan Victoria och hennes familj i landet? Jo, det visar sig att familjen har ett semesterhus i delstaten Bahia, något som Svenskdam tidigare rapporterat.

Den okända brasilianska villan har kronprinsessparet ägt sedan 2019 men på grund av pandemin har de inte kunnat resa dit, skriver tidningen vidare.

Annons

I ett mejl till Hänt berättar hovet även nu om kungafamiljens starka koppling till landet. Drottning Silvia har nämligen bott i Brasilien under 10 års tid som barn och har än idag släktingar där.

”Drottningen har rötter i Brasilien och Kungafamiljen är mån om att vårda banden till den släkt som finns i landet i dag”, skriver hovet till Hänt.

Beslutet för prins Daniels hemlighetsfulla uttag

Detta är däremot inte det enda semesterhuset som familjen äger, år 2020 köpte de sig även en tomt på Värmdö i Stockholms skärgård. Det är en ny huvudbyggnad samt tre kompletterande byggnader som ska byggas. Huset ska även ha pool och ett två och ett halvt meter högt plank och en mur.

Nyligen plockade prinsen ut 20 miljoner kronor ur sina bolag och det visade sig att pengarna förmodligen skulle gå till renoveringen av Värmdö-boendet. Men enligt Svenskdam ska även en del av pengarna ha plockats ut för att användas i Brasilien-huset.

Därför har prinsen varit kung under resan

Då kungen har befunnit sig så pass långt ifrån hemlandet har det svenska folket haft en tillfällig riksföreståndare. Prins Carl Philip hoppade därav in som kung under höstlovet.

”Behov av tillfällig riksföreståndare har att göra med avståndet på resan. I detta fall utanför Europa”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Annons