Kungaparet kritiseras efter bilden med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria i vit skjorta och beige kavaj.

Kronprinsessan Victoria och hennes föräldrar Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia är några av huvudpersonerna i den svenska kungafamiljen.
Men nu kritiseras kungaparet efter bilden med dottern...
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här
Slå på ljud

Den svenska kungafamiljen är alltid lika spännande att följa. Särskilt omkring julen när det är många event och årssummeringen Året med kungafamiljen sänds på tv.

Några av huvudpersonerna är såklart kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, och deras äldsta dotter och tronarvinge kronprinsessan Victoria, 44.

Just nu finns det något som skakar den svenska kungafamiljen. Nämligen gårdagens plötsliga besked; att kungaparet drabbats av corona...

Kungaparet kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har testat positivt för covid-19

Det var under gårdagen, den 4 januari, som hovet kunde bekräfta att det svenska kungaparet testat positivt för corona.

”Konungen och drottningen testade igår kväll positivt för covid-19. Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl”, skrev hovet i ett pressmeddelande.

De meddelar samtidigt att smittspårningen pågår för fullt, eftersom den svenska kungen och drottningen träffat både barn och barnbarn under julens alla sammankomster och festligheter.

Den kritiserade bilden på kungaparet och kronprinsessan

Bilden som kritiseras är tagen på Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Börshuset i Gamla stan, Stockholm den 20 december.

Det vill säga dryga veckan innan att kungaparet bekräftats smittade med coronaviruset. Bilden publicerades på kungahusets Instagram med texten:

Idag närvarade Kungaparet och Kronprinsessan vid Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset i Stockholm.

Vi vet såklart inte om detta var det faktiska smittotillfället, men bilden kritiserades, redan i december när den publicerades, av följare som menade på att de inte höll tillräckligt med avstånd från varandra;

Jag har inget emot Konungen och Drottningen men undrar hur det är med covid-avstånden...tycks vara tätt...för tätt”, skriver en orolig följare.

Vi säger som Folkhälsomyndigheten sagt länge nu; ”Håll i, håll ut!” och hoppas att kungaparet snart kryar på sig igen!

LÄS OCKSÅ: Retorikexperten om kung Carl Gustafs jultal 2021 – det personliga budskapet

LÄS OCKSÅ: Hovets nya ord om prins Daniels hälsa – så mår han efter sjukdomen

FOTO: TV4, Henrik Montgomery/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN