Därför har prinsessan Sofia försvunnit helt – hovets svar

Prinsessan Sofia

De senaste månaderna har det varit ovanligt tyst från prinsessan Sofia. Nu berättar Hovet hur det kommer sig.

Det var i mitten av december förra året som hovet avslöjade att prinsparet skulle bli föräldrar till ännu ett litet barn. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntade då sitt tredje barn och familjens tillskott räknades komma redan vid månadsskiftet mars-april. Och mycket riktigt. Under fredagsförmiddagen den 26 mars föddes Sveriges nya lilla prins som fick namnet Julian.

När den stora nyheten nådde svenska folket var det många som jublade, och tusentals personer gratulerade prinsparet på kungahusets sociala medier. Men den senaste tiden har det varit tyst från dem. Nu berättar hovet hur det kommer sig.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsparets glädje efter prins Julians födelse

Följarnas ord efter Kristin Kaspersens bild på Filip

På grund av coronapandemin blev sonens födsel väldigt annorlunda jämfört med hur det varit när de fått sina tidigare barn. Till exempel fick kungaparet inte komma till sjukhuset för att välkomna deras nya barnbarn, och även prinsessan Madeleine stoppades från att träffa den nya familjemedlemmen. På grund av omständigheterna har Madeleine nämligen inte kunnat resa hem från USA där hon nu bor, men i ett meddelande till Hänt har hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftat att hon trots det har fått hälsa på prins Julian på andra sätt.

”Självklart har det varit mycket kontakt och gratulationer mellan samtliga medlemmar i kungafamiljen. Kommunikationen har varit både digital och fysisk. Men inget som hovet ger detaljinformation kring då det är privata kontakter”, skrev hon då.

Prinsparet själva har förstås också berättat om den stora lyckan och första bilden på lilla sonen fick stor spridning på internet. Men den senaste tiden har prinsessan Sofia försvunnit helt. Nu berättar hovet varför.

Därför har Sofia försvunnit från rampljuset – hovet svarar

För fem veckor sedan fyllde Sofia och Carl Philips älskade son Alexander fem år och på Instagram passade prinsparet på att hylla honom. Under ett bildspel på honom skrev de:

”Idag firar vi vår charmiga, nyfikna och busiga 5-åring.”

Men utöver den gratulationen har det varit väldigt tyst från Sofias håll, trots att många med spänning har väntat på uppdateringar från den nyblivna trebarns-mamman. Men det finns en väldigt tydlig anledning bakom prinsessans plötsliga försvinnande. Till Svensk dam berättar hovets informationschef Margareta Thorgren hur det ligger till.

– Prinsessan Sofia har tre små barn, och den yngsta är bara två månader gammal. Så hon tillbringar så mycket tid hon kan hemma med barnen, men hon har även uppdrag som hon sköter parallellt, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Följarna rasar - efter upptäckten i bilden på danska kungahusets Instagram

LÄS OCKSÅ: Tusse Chiza i tårar efter Soraya Lasavasanis ord i Nyhetsmorgon

Senaste nytt