Tusse Chiza i tårar efter Soraya Lasavasanis ord i Nyhetsmorgon

Tusse Chiza

48 timmar efter Eurovision-finalen var Tusse på plats i Nyhetsmorgon för att prata om äventyret. Då fick han otroliga hyllningar från såväl programledarna som av små tittare. Här bryter Tusse ihop.
– Nu börjar jag gråta, säger han i direktsändning.

Tusse Chiza, 19, slog igenom för svenska folket när han vann Idol. I år syntes han i Melodifestivalen och även där kammade han hem hela tävlingen! Att vinna både Idol och Melodifestivalen är något som ingen annan gjort tidigare och därmed blev Tusse historisk.

En vinst i Melodifestivalen innebär ju en plats i Eurovision song contest så i lördags var det alltså Tusse som hade den stora äran att representera Sverige! Eftersom Sverige inte ingår i de "Big five"-länderna så var han först tvungen att ta sig vidare från semifinalen för att få en finalplats.

Exklusivt
KÄRLEK Anders privata avslöjande om äktenskapet

Men även i semifinalen var det inga problem för Tusse, han tog sig vidare – precis som oddsen hade förutspått. Så på lördagen väntade den stora finalen i Rotterdam för det svenska stjärnskottet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så gick det för Tusse i Eurovision

På Tusses sociala medier kunde man se att han var upp över öronen taggad på finalen.

”Vi lever våra absolut bästa liv här i Green room! Heja Swe”, skrev han på Instagram och laddade upp ett klipp på Instagram.

Återigen blev det precis som oddsen hade förutspått och Italiens hårdrocksgrupp Måneskin kammade hem segern på 524 poäng. Tusse landade också ungefär där oddsen hade spått honom, nämligen på en 14:e plats. Enligt kommentatorerna Christer Björkman och Edward af Sillén var det Tusses bästa framträdande hittills så över lag var svenskarna ändå nöjda med resultatet.

– 14:e plats, jag tackar och tar emot. Topp tio hade inte gjort någonting. Jag är jättenöjd med framträdandet. Jag hade så kul och njöt. Jag älskade det där uppe. Kan vi göra om det?, sa Tusse till Aftonbladet efter finalen.

Nyhetsmorgon

Tusse blev så rörd efter barnens sång.

Foto: TV4

Tusse bryter ihop i Nyhetsmorgon

Efter det var det snabba ryck, redan 48 timmar senare var Tusse tillbaka i Sverige igen och det bar i princip raka vägen av till TV4-huset. Där skulle han gästa Nyhetsmorgon och det märktes att han fortfarande inte riktigt smält vad som hänt under lördagkvällen i Rotterdam.

– Det var så många som följde dig hemma i sofforna, ska vi kolla på några av dem, säger Soraya Lavasani i programmet.

Då visar de upp klipp på två små 4-åringar som sjunger med i Tusses låt Voices. Deras fina sång gjorde Tusse helt oerhört berörd och han vet knappt vad han ska säga.

– Va gulligt! Hur gulligt! Ah gud, säger Tusse.

– Att se det där, det är bara kärlek. Det är dit jag vill, jag vill tillbaka till bara kärlek. Men nu börjar jag gråta, men tack vad fint det där var! Ah vad fint!, utbrister Tusse och vänder sig om för att hålla tillbaka tårarna.

LÄS OCKSÅ: Bert Karlssons ärliga ord om Tusse Chiza i Eurovision song conest 2021

LÄS OCKSÅ: Arvingarnas pik till Tusse inför finalen i Eurovision song contest

FOTO: KENZO TRIBOUILLARD, TV4

Senaste nytt