Bert Karlssons ärliga ord om Tusse Chiza i Eurovision song conest 2021

Bert Karlsson, Tusse Chiza

Bert Karlsson är en riktig ikon när det kommer till artister och stjärnskott. Inför att Tusse skulle ställa sig på Eurovision-scenen hade Bert ett och annat att säga om artisten.
– Låten är inte tillräckligt stark, säger han.

Bert Karlsson, 75, är ett välkänt namn för de flesta i Sverige, eftersom han är en stor ikon inom schlager och musik.

Under sina år i rampljuset har han skapat många rubriker och reaktioner genom sina kontroversiella uttalanden, och bilden av honom är delad. Många tycker att han är en iskall maktspelare medan andra helt enkelt ser honom som ett geni.

Pernilla Wahlgrens första bilder med nya killen – nu visar hon

Nyligen kunde tittarna se Bert Karlsson i tv-rutan, det var när han ingick i årets Talang-vinnare Johan Ståhls trolleritrick. Då var Bert utklädd till ett lejon och i direktsändning kunde man se en rejält chockad Bianca Ingrosso, 26.

– Nej men gud!!, utbrast Bianca när hon såg Bert.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bert är hjärnan bakom Carolas framgång

Berts tid i rampljuset sträcker sig många år tillbaka. Det var efter att Carola Häggkvist slog igenom med låten Främling som Bert blev känd för svenska folket. Han var nämligen hjärnan bakom den stora succén, och Carola själv har vid flertal olika tillfällen tackat Bert för att hon är där hon är idag.

Men hans känsla för talanger och affärer är inte det enda som han uppmärksammats för. Under de senaste åren har Bert dessutom skapat stora reaktioner i och med hans politiska uttalanden. Han är även en av grundarna till höger-partiet Ny demokrati.

Talang 2021

Bert var lejonet i Talang 2021

Karin Törnblom/TT

Orden om Tusses chanser i Eurovision

Med tanke på Berts gedigna kunskap inom Melodifestivalen och blivande artister så fick han frågan om hur det skulle gå för Tusse i Eurovision. Bert är känd för att ge ärliga och raka svar, vilket han gjorde även nu.

Bert var nämligen högst tveksam till att Tusse skulle kunna ta hem segern i Eurovision song contest. Det berättar han om i en intervju med Aftonbladet.

– Det kommer inte gå åt pipan, men låten är inte tillräckligt stark för att kunna hävda sig. Men det är Tusse som är bra och inte låten, säger Bert.

Däremot menar han att det inte riktigt fanns något annat alternativ att skicka än just Tusse.

– Men det fanns ingen som var bättre som vi borde skickat istället. Eller jo, men den hade inte funkat lika bra. Det är ju faktiskt bara en låt som har blivit stor efter Mellon och det är ju Clara Klingenströms ”Behöver inte dig idag”, säger han till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Bert Karlsson har två barn – så ser de ut idag

LÄS OCKSÅ: Arvingarnas pik till Tusse inför finalen i Eurovision song contest

FOTO: Fredrik Sandberg /TT, Rolf Klatt/Shutterstock