Därför har inte Chris O’Neill synts till på över en månad

Chris O'Neill

Chris O'Neill är gift med prinsessan Madeleine, men trots det håller han sig väldigt privat.
Det är vid ytterst få tillfällen som han fångas på bild och nu har det gått över en månad sedan senaste fototillfället.
Här är anledningen bakom Chris frånvaro.
Prinsessan Madeleine & Chris O'Neils kärlekssaga
Slå på ljud

Chris O'Neill gifte sig med prinsessan Madeleine den 8 juni 2013 och tillsammans har de barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

Chris föddes i London, England och har både amerikanskt och brittiskt medborgarskap. Han har fem halvsystrar — Tatjana, Natascha, Stefanie, Annalisa och Karen.

Exklusivt
Därför har kronprinsessan Victoria inte Instagram

Chris O'Neills syster avslöjande om sin bror

Den ena halvsystern Annalisa har tidigare uttalat sig om hur Chris är privat, något som är ganska ovanligt då Chris själv inte delar med sig så mycket om sitt privatliv.

Det var efter att systern läst en intervju på hovets hemsida där Madeleine hade beskrivit varför hon föll för Chris som Annalisa avslöjade att prinsessans ord beskrev honom väldigt bra.

– Jag tänkte att allt hon sa stämde så väl med vem han är. Hon sa att han hade humor och att hon mådde bra med honom. Så vill ni veta hur han är - lyssna på Madeleine, sa Annalisa då.

Därför har Chris O'Neill inte synts till på över en månad

Chris är som bekant väldigt privat av sig och vill helst inte synas på offentliga tillställningar.

Det kan dröja länge mellan gångerna som man får se Chris på ett foto eller på ett event då han värderar sitt privatliv alldeles för högt samt trivs bra med att leva i sin hustrus skugga.

Senaste gången Chris sågs till var för över en månad sedan. Då delade prinsessan Madeleine med sig av en bild på familjen där Chris sågs bära en peruk som påminde om discomusikens storhetstid på 1970-talet. Till detta hade han plockat fram en glittrig disco-tröja och solglasögon.

Men sedan dess har Chris gått under radarn.

Svensk Dams reporter Ellen Myrgård Lindén är inte förvånad över Chris frånvaro. Hon har bevakat Chris ända sedan hans romans med prinsessan Madeleine inleddes och har alltid fått intrycket av en man som är väldigt nöjd med att stå i sin hustrus skugga.

– Chris O’Neill är bestämd. Han vill inte synas och representera Sverige, vid sidan av Madeleine. För honom är familjens privata sfär och hans yrkesidentitet som finansman det absolut viktigaste. Åren efter bröllopet kan beskrivas som undantagsår då Chris följde med Madeleine på diverse galamiddagar och välgörenhetstillställningar i New York, säger Ellen och fortsätter:

– När det vankas dop eller bröllop, och hela familjen förväntas närvara, ställer han förstås upp men i övrigt trivs Chris med anonymiteten i Florida. Det är därifrån han sköter sitt arbete som bäst och hans affärsresor, och internationella kontakter, passar inte ihop med ett kungligt liv fullt av representationsuppdrag i statschefens tjänst.

LÄS OCKSÅ: Kung Carl Gustaf fick drottning Silvia att starta Silviahemmet

LÄS OCKSÅ: Så mår drottning Silvia idag – 9 månader efter allvarliga skadan

FOTO: Shutterstock/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN