ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför har kronprinsessan Victoria inte ett eget Instagram-konto

24 nov, 2021 
kronprinsessan victoria och prins daniel
Både prins Carl Philip och prinsessan Madeleine uppdaterar sina egna följare på Instagram frekvent.
Men kronprinsessan Victoria har inget eget konto på den sociala plattformen.
Nu förklarar Hovet varför för Hänt.
Annons
5 underbara stunder med kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 underbara stunder med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria, 44, är svenska kung Carl XVI Gustafs, 75, tronföljare. Förutom att vara prinsessa så lever Victoria ett stillsamt familjeliv med maken prins Daniel, 48, och barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5.

Om dagarna så är kronprinsessan Victoria den person som hoppar in i kungens roll när han är bortrest. Kronprinsessan arbetar med andra ord som statschef när kungen inte har möjlighet.

Vad heter kungafamiljen på Instagram?

Såklart är det viktigt för kungafamiljen att synas och höras även på sociala plattformar som exempelvis Instagram. Så, hur ser uppställningen ut?

Kungen och drottningens Instagram-konto heter kungahuset och har i skrivande stund över en halv miljon följare, världen över.

Prinsessan Madeleine har ett eget konto vid namn princess_madeleine_of_sweden som strax under 300 000 personer följer.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia delar på sitt Instagram-konto. De heter prinsparet och har även de strax under 300 000 följare, precis som prinsessan Madeleine.

Men kronprinsessan Victoria och prins Daniel då? De har faktiskt inget eget konto på Instagram.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

.

Hovets svar på kronprinsessan Victorias frånvaro på Instagram

Det är ingen slump att Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inte har ett eget Instagram-konto. Det är helt och hållet ett medvetet val. Men det handlar inte om att de inte vill synas på Instagram. Nämligen är det så att kronprinsessan och prins Daniel delar sociala medier med kungen och drottningen. Så vill man se vad kronprinsessan och prins Daniel har för sig ska man kika in på Kungahuset på Instagram.

– Kungahusets sociala medier är kungaparets och kronprinsessparets kanaler, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt. Hon fortsätter:

– Medvetet val.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Pontus Lundahl/TT

Annons