ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Så mår drottning Silvia idag – 9 månader efter allvarliga skadan

03 dec, 2021 
drottning silvia skadade sig i februari
Drottning Silvia skadade sig rejält efter att hon föll i hemmet i februari i år.
Hon fick snabbt bra vård och gipsades.
Hur mår hon idag? Nu svarar Hovet.
Annons
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI GustafBrand logo
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf

I mitten på februari i år nåddes Sverige av tråkiga nyheten att kung Carl Gustafs, 75, fru drottning Silvia, 77, skadad sig rejält. Det var en måndagsmorgon som drottningen föll olyckligt i hemmet på Drottningholms slott och fördes efter det med ambulans till Danderyds sjukhus.

Väl på sjukhuset konstaterades det att drottningen fått flera frakturer i sin handled.

Så uppstod drottning Silvias skada

Drottningen föll och tog emot sig själv med sin högra hand, vilket ledde till skadan i handleden. Hon genomgick en röntgen på sjukhuset och efter undersökningen av handen så kunde läkare konstatera att drottningen drabbats av flera frakturer efter det hårda fallet.

Detta i sin tur ledde till att drottningen gipsades, men efter en kort tid fick återvända hem till Drottningholms slott.

Efter omständigheterna meddelade hovet till Hänt att drottningen mådde bra. Men att övriga i kungafamiljen såklart tyckte det var enormt tråkigt att olyckan varit framme.

drottning Silvia med skadad handled

Hur mår drottning Silvia idag? Efter allvarliga skadan

Det blev en tuff tid för drottningen efter att gipset satte på plats. Förutom smärtan blev även vardagen lite tuffare. Nämligen så är drottning Silvia högerhänt, och tvingades använda sin vänstra hand i flera veckor efter olyckan. Något som kanske inte är så enkelt för en högerhänt?

Annons

När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren, så visar det sig att hon har glada besked om drottningens mående. Frågan är om drottningen mår bra idag och om hon lyckats bli helt återställd efter alla frakturer hon åsamkades i februari.

– Ja, helt återställd, bekräftar Margareta Thorgren för Hänt.

Skönt att höra! Men en ny vinter är nu på ingång. Vi håller tummarna för att olyckan inte besöker drottningen ännu en gång.

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT, Tommy Holl/TT

Annons