Så mår drottning Silvia idag – 9 månader efter allvarliga skadan

drottning silvia skadade sig i februari
Exklusivt

Drottning Silvia skadade sig rejält efter att hon föll i hemmet i februari i år.
Hon fick snabbt bra vård och gipsades.
Hur mår hon idag? Nu svarar Hovet.

I mitten på februari i år nåddes Sverige av tråkiga nyheten att kung Carl Gustafs, 75, fru drottning Silvia, 77, skadad sig rejält. Det var en måndagsmorgon som drottningen föll olyckligt i hemmet på Drottningholms slott och fördes efter det med ambulans till Danderyds sjukhus.

Väl på sjukhuset konstaterades det att drottningen fått flera frakturer i sin handled.

Folket ryter ifrån efter nya bilderna på kungaparet

Så uppstod drottning Silvias skada

Drottningen föll och tog emot sig själv med sin högra hand, vilket ledde till skadan i handleden. Hon genomgick en röntgen på sjukhuset och efter undersökningen av handen så kunde läkare konstatera att drottningen drabbats av flera frakturer efter det hårda fallet.

Detta i sin tur ledde till att drottningen gipsades, men efter en kort tid fick återvända hem till Drottningholms slott.

Efter omständigheterna meddelade hovet till Hänt att drottningen mådde bra. Men att övriga i kungafamiljen såklart tyckte det var enormt tråkigt att olyckan varit framme.

drottning Silvia med skadad handled
FOTO: Tommy Holl/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hur mår drottning Silvia idag? Efter allvarliga skadan

Det blev en tuff tid för drottningen efter att gipset satte på plats. Förutom smärtan blev även vardagen lite tuffare. Nämligen så är drottning Silvia högerhänt, och tvingades använda sin vänstra hand i flera veckor efter olyckan. Något som kanske inte är så enkelt för en högerhänt?

När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren, så visar det sig att hon har glada besked om drottningens mående. Frågan är om drottningen mår bra idag och om hon lyckats bli helt återställd efter alla frakturer hon åsamkades i februari.

– Ja, helt återställd, bekräftar Margareta Thorgren för Hänt.

Skönt att höra! Men en ny vinter är nu på ingång. Vi håller tummarna för att olyckan inte besöker drottningen ännu en gång.

LÄS OCKSÅ: Kritik mot prins Carl Philip och prinsessan Sofia efter händelsen med Siri

LÄS OCKSÅ: Så är kronprinsessan Victoria och Marcus Schenkenbergs relation idag

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT, Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!