LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

William Stridhs nya kärleksbesked – efter uppbrottet från Kadiatou Holm

29 maj, 2021 
William Stridh, Kadiatou Holm
William Stridh är aktuell med ny musik och han sjunger gärna om kärlek. Nu berättar han för Hänt att låtarna är hyllningar till kärleken och nu berättar han hur det står till på hans egen kärleksfront.
Annons
William Stridh om att ställa upp i Melodifestivalen igen - "Inte omöjligt"Brand logo
William Stridh om att ställa upp i Melodifestivalen igen - "Inte omöjligt"

William Stridh, 23, slog igenom för svenska folket när han ställde upp i Idol 2018, där slutade han på en femteplats. Sedan dess har man kunnat se honom i Melodifestivalen och i andra musiksammanhang.

Trots att William inte vann Idol så vann han något annat – nämligen kärleken. Han och finalisten Kadiatou Holm Keita, 19, fick nämligen upp ögonen för varandra under tävlingen och snart stod det klart att de var ett par.

Kärlekssagan med idoldeltagaren Kadiatou

Det hela gick väldigt snabbt för paret och de flyttade ihop så fort de hittat en bra lägenhet. Dessvärre höll det inte mer än ett år, men idag är ex-paret goda vänner med varandra.

– Vårat förhållande var som det var. Vi båda var, eller i alla fall från min sida kan jag säga, jag visste knappt vem jag själv var. Då är det svårt att ha ett bra förhållande. Det var så mycket som hände då. Men vi har inga bad intensions eller så, vi slutade bra, berättade Kadiatou i Hänts podcast Vad har hänt.

Idol 2018
Det blev Sebastian Walldén som Idol 2018

Nu är William aktuell med ett helt nytt album, och låtarna bygger på kärlek. Låten Rosenblad är en av låtarna och William berättar nu för Hänt att det är en hyllning till kärleken.

Annons

– Det är en hyllning till kärlek skulle jag säga, en hyllning till personen man älskar och som man vill vara med resten av sitt liv, säger han.

William Stridhs nya kärleksbesked

För William är det dock ingen speciell han har i tankarna som han vill hylla.

– Nej jag är singel, konstaterar William.

Däremot bygger låten Faller på egna erfarenheter, om de har att göra med relationen till just Kadiatou är däremot oklart.

– Ja men "Faller" framför allt, det är egna erfarenheter. Jag kan relatera till huvudslingan i refrängen så här: "varje gång man faller så blir blåmärkena blåare". Man får ju alltid sår efter varje gång man faller, men man kan resa sig upp och bli starkare också, säger William.

Artisten berättar också hur det egentligen står till på kärleksfronten och vad det är han söker hon en partner.

– Jag har ingen partner, jag är rätt singel. Men jag har dejtat lite och så men det har väl inte blivit något, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte, det där är så svårt. Jag vill ju ha någon som är olik mig, nån som det är lite fart i kanske. Jag är ju ganska chill och lugn som person så jag skulle behöva nån som pushar lite extra.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons