LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Hanna Ferm om relationen med William Stridh

23 feb, 2020 
Hänt
William Strid och Hanna Ferm
I helgen fick SVT-tittarna se både Hanna Ferm och William Stridh tävla i Melodifestivalen.
Nu berättar de forna Idol-deltagarna om deras relation.
– Man har en speciell kontakt, säger Hanna.
Annons
Intervju med William StridBrand logo
Intervju med William Strid

Igår var det dags för ännu en deltävling i Melodifestivalen 2020. Denna gång var det i Malmö som schlagerfesten höll till och under kvällen fick SVT-tittarna se både mello-veteraner och nya ansikten. Det blev Hanna Ferm, 19, och Victor Crone, 28, som knep finalplatserna och därmed har chansen att ta hem vinsten och representera Sverige i Eurovision song contest, som går av stapeln senare i vår.

Hanna blev känd för svenska folket genom sin medverkan i Idol 2017. Hon landade på en andraplats då det istället blev Chris Kläfford, 30, som tog hem vinsten.

Att gå från Idol till Melodifestivalen är ingenting ovanligt och de senaste åren har tittarna fått se många artister göra just den resan. Ett annat exempel från gårdagens deltävling är William Stridh, 22, som olyckligtvis nog inte tog sig vidare.

Så är Idol-deltagarnas relation

Eftersom både Hanna och William inledde sina karriärer med att delta i Idol kan man tänka sig att de har en del att prata om. För Hänt berättar artisterna om sin relation.

Annons

– Det blir ju så att man har en speciell kontakt med de flesta som har varit med i Idol för det är en väldigt speciell grej att vara med om så man kan connecta till med alla andra som varit med i tävlingen, berättar Hanna Ferm.

Artisterna har dock inte umgåtts speciellt mycket i helgen.

– Det är så mycket intervjuer, det är mycket repetitioner så det är svårt att hinna hänga så mycket med de andra tyvärr. Men det kan man ju göra på lördag sen på efterfesten, säger hon.

William träffade Hanna Ferm för första gången när han deltog i Idol 2018.

– Vi har känt varandra lite sen tidigare i och med Idol-grejen. Nu var hon med ett år innan jag men hon var ju med och kollade så, så det var ju så man lärde känna varandra men vi har ingen speciell kontakt så, säger han till Hänt.

Hejar ni på varandra?

– Ja det gör vi. Det vore kul om båda kunde gå vidare, svarar William Stridh.

AV: Jonna Axelsson, Malou Wilson

FOTO: Johan Nilsson/TT, Jessica Gow/TT

Annons