Två år har gått sedan Sebastian Walldén vann Idol – det här gör han idag

30 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Sebastian Walldén berättar om kärlekslivet efter Idol 2018
År 2018 vann stjärnskottet Sebastian Walldén Idol.
Det här gör han idag.
Annons
Allt du vill veta om Caspar Camitz i Idol 2020
Allt du vill veta om Caspar Camitz i Idol 2020

Två år har gått sedan supertalangen Sebastian Walldén fick den ärofyllda och åtråvärda titeln som vinnare av den stora musiktävlingen Idol. Under finalen skulle idolerna sjunga tre låtar var och kvällen till ära valde Sebastian att sjunga Aviciis låt Without you, Amy Winehouses låt Back to black och vinnarlåten Everything. Känslorna var minst sagt starka efter det stora vinstbeskedet, och efter han sista framträdande riktade han ett stort tack till alla där hemma som lyft på luren för att rösta på honom.

– Jag skulle bara vilja bjuda in alla och ha en jättestor fest här i Globen bara och tacka av alla här och låta det rinna guld på dem istället för på mig. Det är så sjukt alltså, sa han då.

Men vad har Sebastian haft för sig under de här två åren då? Det ska vi ta reda på.

Det här gör Sebastian idag

Efter Idol-vinsten flyttade Sebastian från hemstaden Göteborg till huvudstaden Stockholm för att satsa helhjärtat på musiken, och när Hänt träffade honom på Rockbjörnen 2019 berättade han om hur flytten påverkat honom både positivt och negativt.

Annons

– Jobbmässigt älskar jag att bo här, men rent socialt har jag alla mina vänner i Göteborg. Sakta men säkert däremot börjar man skaffa sig lite mer vänner i Stockholm också, så jag stormtrivs ändå, berättade han då.

Sedan han flyttade till Stockholm har han spenderat en stor del av sin tid till att vara i studion för att jobba på framtida projekt och låtar, och har sedan dess släppt hits som Summer love och Bad news. Och än idag fortsätter Sebastian med att släppa ny musik. Hans senaste singel heter Trög och inför releasen i maj skrev han om känslorna kring att släppa låten.

”Okej hörni! Låten jag släpper heter alltså trög. 11 månader har gått sedan jag släppte någonting nu. Under tiden har jag suttit i studion och bara försökt hitta min grej och vad som känns bäst i mitt lilla musikhjärta och nu känns det som att jag hittat rätt! Och det är så häftigt! Alltså jag är så sjukt nervös haha, har liksom inte känt såhär någonsin när det kommer till att vara så ärlig och naken. Känns typ lite som att jag skall släppa bok typ om ni fattar det är liksom så personligt.”

Annons

Han fortsätter.

”Jag skall för första gången dela med mig på mitt mordersspråk och öppna upp mig helt! Jag är så jävla rädd hörni fattar inte varför detta är så ångestladdat?! Tror det har att göra med att detta är MIN story och mina känslor och upplevelse och det är nytt för mig. Nä gud va jag snackar nu får ni fortsätta med eran dag hoppas den blir topp för det är min!!”

Annons