Sebastian Walldéns kärlekskamp efter Idol: ”Folk är lite rädda”

10 feb, 2019 
AvSarah Mansouri
Sebastian Walldén berättar om kärlekslivet efter Idol 2018
Sebastian Walldén var den som stod som vinnare i Idol 2018. Men sedan musikkarriären börjat blomstra, har kärlekslivet tagit stryk.
Annons

Sebastian Walldén, 24, var den som kammade hem vinsten i Idol 2018 i december. Sedan vinsten har artisten bland annat gjort om och släppt vinnarlåten Everything.

När Hänt träffade honom på QX Gaygala var han dessutom nominerad till Årets HBTQ-person och berättade hur månaderna efter Idol har varit.

– De har sett bra ut, väldigt mycket att göra, mycket jobb och.. ja, men mycket man ska tänka på och sådär. Så stressigt, men också väldigt roligt. Extremt roligt, säger Sebastian till Hänt.

Men samtidigt som det varit mycket jobb och stress, verkar det som att det varit desto lugnare på kärleksfronten. Sebastian menar att han knappt märker någon skillnad på tiden innan och efter Idol när det kommer till flirtiga meddelanden som skickas till honom – det är inte fler som skriver bara för att han blivit känd.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är det faktiskt inte. Jag tror det är tvärtom. Jag tror folk är lite rädda. Jag vet inte vad det beror på, säger Sebastian och tillägger samtidigt att det är lite skönt.

Annons

24-åringen avslöjar också hur det går med kärlekslivet i övrigt:

– Åt skogen. Jag vet inte, jag är kanske inte heller ute och har mig så himla mycket på den fronten så att jag suktar efter någon just nu. Men jag kommer ju.. absolut, vem vill inte ha någon att älska liksom?, säger Sebastian.

”Blir inget billigt bröllop”

Även fast Sebastian inte är ute och aktivt letar efter en partner så mycket, berättar han att han använder dejtingappen Tinder ibland. Men att det inte heller har varit så enkelt – många han matchar med tror inte på att det är den riktiga Sebastian Walldén som skriver till dem.

– Jag matchade med en kille som jag tyckte var görsnygg som skrev ”vad gör du?” till, han bara ”jag blir catfishad, vad gör du?” och jag sa: ”catfishad? Varför tror du det” och då sa han: ”Ja, men för att det inte är du som är”. Och då var jag tvungen att ge honom min snapchat för att bevisa. Sådant händer ofta, säger Sebastian till Hänt.

Annons

Sebastian menar att jakten på kärleken faktiskt till och med har blivit lite svårare sedan Idol, men vet ändå vad han är ute efter hos en drömpartner:

– Någon som är spontan, gillar att resa är viktigt och som liksom bara är såhär allmänt mysig och go, men som också gillar att ta ett glas vin och gå ut och festa lite spontant liksom. Jag är ju väldigt impulsiv och kan vara så ”Ska vi dra till L.A om två veckor? Vi gör det!”, säger artisten.

Och det är inte bara en partner han drömmer om. Sebastian berättar att han är osäker på om han kommer vilja ha barn i framtiden, men han är säker på att han kommer att vilja gifta sig en dag och har redan ett drömscenario i tankarna.

– Det blir inget billigt bröllop. Men det blir i Sverige, men vi snackar herrgård, vi snackar att alla gäster ska bo över, 400 pers, säger Sebastian.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons