LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Därför höll Sebastian Walldén kärlekslivet hemligt under Idol

08 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Därför höll Idol-Sebastian kärlekslivet hemligt
Sebastian Walldén vann Idol 2018. Nu berättar han för Hänt varför han valde att hålla kärlekslivet hemligt under sin medverkan i programmet.
Annons

Under Idols nionde fredagsfinal rörde Sebastian Walldén, 23, både juryn och publiken till tårar. Efter att ha framfört låten Love on the brain av Rihanna, och tillägnat den till sig själv, brast även han ut i gråt.

– Det är känsligt, förklarade han.

I inslaget innan hade han öppnat upp sig om sin tidigare psykiska ohälsa. Han berättade att han länge kämpat med sin sexuella läggning och att må bra i sig själv. För Hänt berättar han att han från början inte ville prata om sin sexualitet, men när temat var ”kärlek” kände han att han ville tillägna låten till sig själv efter allt han har varit med om. Sebastians kamp är han dessvärre inte ensam om att ha gått igenom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har blivit så mycket bättre, men vi är inte där jag vill att vi ska vara och där min community vill att vi ska vara. Därför var jag rädd, helt ärligt. Jag har inte varit rädd för någonting under den här tävlingen, men just när det handlar om det här var jag rädd att det skulle spegla mig och hur det går i tävlingen. Jag kände att den här tävlingen handlar om mig som artist, hur det går för Sebastian Walldén. Det handlar inte om vad jag gör med mitt privatliv eller vem jag vill gifta mig med. Det hör inte hit, säger han.

Annons

Han påpekar att han dock aldrig velat förneka vem han är eller medvetet ljugit.

– Men jag ville inte att fokus skulle ligga på just det under min Idolresa. För det jag gör i sängkammaren, hur kopplar man det till vad jag gör på scenen? Varför är det intressant? Det är mig som artist som är intressant.

Stödet från tittarna

Det som till slut fick honom att vilja öppna upp var stödet från tittarna. Den senaste tiden har han fått känna av deras oändliga kärlek och kände att han verkligen var omtyckt för den han är idag.

– Om jag hjälper så många genom att bara vara mig själv, om jag berättar den riktiga historien då kanske jag kan hjälpa ännu fler. Därför berättade jag min historia, säger Sebastian.

Efter hans känslosamma uppträdande med Love on the Brain fick han tusentals meddelanden på sociala medier. Han hade berört ett helt land med sin sång och med sin berättelse och ångrar inte för en sekund att han till slut valde att öppna upp sig.

Annons

– Jag tycker att det kändes rätt och det var ett tema som tillägnades mig själv. Jag kände att jag har mått så dåligt i alla dessa år och med självmordstankar och allt vad det innebär så kände jag att jag tog aldrig det hemska beslutet att lämna jorden. Jag stannade kvar och kämpade istället. Då ville jag tillägna den här låten till mig själv, en klapp på axeln. ”Kolla vad som hände, vilken tur att du inte gav upp”, säger Sebastian.

Vann hela Idol 2018

Och visst var det tur att han inte gav upp. Vinnaren av Idol 2018 blev till slut Sebastian.

– Jag är så tacksam för att mamma och pappa alltid har stöttat mig. Jag är också så stolt över alla HBTQ-personer. Eftersom jag är den första gay-personen som vinner visar det hur långt Sverige har kommit i den frågan. Jag är så himla stolt och tacksam, säger Sebastian Walldén.

FOTO: IBL

Annons