Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Idol-Sebastians kritik efter TV4-tittarnas beslut: ”Skandal”

26 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
Sebastians vädjan i idol
En efter en har idolerna fått lämna programmet och nu återstår endast nio. Sebastian Walldén är en av dem och nu ber han tittarna att tänka på vissa saker. ”Det har gjort mig otroligt irriterad”, säger han.
Annons

Finalen av Idol 2018 kommer allt närmre och idolerna blir bara färre. En efter en har de åkt ut och nu återstår endast nio stycken. Sebastian Walldén, 23, är en av dem och han är förvånad över vilka som har fått lämna programmet hittills.

– Jag var förberedd på att folk skulle åka och att jag kanske skulle åka, men jag var inte förberedd på i vilken ordning det skulle ske, och det har gjort mig otroligt irriterad. Jag tycker det är så orättvist att vissa är kvar som har fått lite för många chanser, säger han till Hänt.

De gånger han har reagerat extra starkt är när Matice Kamara, 19, och Nadia Cameron, 23, röstades ut.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kunde inte tro mina öron, det var skandal. Jag ville inte tro det. Nadia är bättre än mig på att sjunga, hon är bättre än många här, säger han.

Nu vädjar han till tittarna att tänka på hur de röstar framöver. Han menar att det är viktigt att tänka på att rösta på någon som verkligen har stjärnkvalitet.

Annons

– Tänk nu, vem vill ni se, vem vill ni höra på radio? Vem vill ni betala 800 spänn för att titta på? Tänk på vem den personen är och rösta efter det.

Dessutom ber han också om förståelse från tittarna, förståelse för att många av dem är nya på scenen samt att det är ett otroligt hektiskt schema för idolerna.

– Vi lär oss nya saker hela tiden, tänk på att det är inte lätt det här. Vi går upp på scenen, vi får våra danssteg dagen innan. Vi ska lära oss det natten till fredagsfinalen, det är inte så att vi får det på måndagen. Ha lite förståelse, vädjar Sebastian.

Samtidigt vill han poängtera att han är otroligt tacksam över all kärlek både han och de andra idolerna får.

– Jag är superglad att jag har gått vidare och att jag får det förtroendet och att de vill se mer av mig, det är helt fantastiskt. Den känslan är lika magisk varje fredag, säger Sebastian Walldén.

Idol sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Annons

Se William Strid berätta om Idol här:

Annons