Så tycker Alexander Kronlund om det nya röstningssystemet i Idol 2021

Alexander Kronlund Idol 2021

Det nya röstningsupplägget i Idol har mötts av stark kritik.
Nu berättar jurymedlemmen Alexander Kronlund om vad han tycker om förändringen.
– Blir förvirrad, säger han.
Alexander Kronlunds hyllning till frun Rebecka: "hon är stark"
Slå på ljud

Årets säsong av Idol är i full gång och en av de som sitter i juryn i år är veteranen Alexander Kronlund. Alexander är en välkänd producent och låtskrivare och har suttit i Idoljuryn sedan 2017. Han har jobbat med artister som Ariana Grande, Nicki Minaj och Britney Spears och vet helt enkelt när han ser en artist.

Men till skillnad från tidigare i år så ser röstningssystemet annorlunda ut den här gången. Nu ger Alexander sin ärliga åsikt om den omtalade förändringen.

Idols nya röstningssystem möter stark kritk

Till skillnad från tidigare i år kan man nu påverka tävlingen hela veckan och inte bara när programmet visas live på tv.

Tittarna har nämligen möjlighet att rösta på sina favoriter under hela veckan fram tills den stora dagen. Därefter kommer artisterna att en efter en att kallas upp för att sjunga på scen. Men den som fått minst röster under veckan tvingas att åka hem, utan att ha framfört sin låt.

Detta är något som tv-tittarna har reagerat starkt på, och många har riktat stor kritik mot TV4 efter den stora förändringen.

”Jättedåligt koncept!? Varför gör ni ens så. Som om idolerna behöver mer ångest och stress”, har bland annat en person skrivit.

Alexander Kronlunds ärliga ord om nya röstningsupplägget

Men det verkar inte bara vara tittarna som är kritiska till det nya upplägget. Nu svarar även jurymedlemmen Alexander på vad han tycker om förändringen.

– Det här att man får rösta i flera dagar. Det orkar jag inte uttala mig om, för jag blir bara förvirrad. ”I don't know”, säger han till Expressen.

Men däremot menar han att det finns positiva aspekter med det nya beslutet också.

– Det som jag har lärt mig acceptera är att det är en personlighetstävling också. Det är mycket hur dom jobbar med publiken på sociala medier och på andra sätt som personligheter, som väger in, säger han och fortsätter:

– Det är på gott och ont. Det faller bort många supertalanger som kanske är lite inåtvända. Publiken kan bli förtjust i en karaktär vilket är en del av att vara någons idol. Det kallas ju för ”Idol”.

LÄS OCKSÅ: Så fick Elin Härkönen reda på att Paolo Roberto hade köpt sex

LÄS OCKSÅ: Därför bytte Steffo Törnquist namn – egna orden om okända missen

FRÅN FÖRSTASIDAN