ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Niklas Hultberg försvann efter Idol 2020 – så lever han idag

12 jun, 2021 
Niklas Hultberg
Stridspiloten Niklas Hultberg blev en riktig flickidol under sin medverkan i Idol 2020.
Sedan han blev tvungen att lämna tävlingen har det varit tyst från Niklas håll.
Nu berättar han för Hänt hur livet ser ut idag!
Annons
Idol-Niklas försvann från rampljuset – det gör han idagBrand logo
Idol-Niklas försvann från rampljuset – det gör han idag

Stridspiloten Niklas Hultberg, 31, från Karlskrona gjorde succé i Idol 2020. Ett framträdande som tittarna kanske kommer ihåg allra mest från Niklas tid i Idol är när han tog över scenen och levererade en dunder-version av Bohemian Rhapsody. Faktum är att just detta framträdande är nämligen det bästa minnet han själv har från Idol-tiden.

– Det bästa minnet är när jag sprang fram mot Idol-juryn och såg deras ansiktsuttryck. De var liksom förskräckta men ändå ”wow vad händer nu?”. Man bara såg deras ansiktsuttryck, det kändes så bra, säger Niklas till Hänt.

Niklas tog sig en bra bit in i tävlingen, men till slut var det dags för honom att packa sina väskor och lämna sångtävlingen. Niklas slutade på en åttonde plats, detta efter att ha framfört Måns Zelmerlöws låt Heroes.

Niklas Hultbergs karriär efter Idol

Efter det gick Niklas tillbaka till jobbet som stridspilot, något som han även blev känd för i Idol. Han blev nämligen ofta benämnd som just "Stridspiloten". När han kom tillbaka till jobbet blev han varmt välkomnad av kollegorna, förutom några få som var aningen skeptiska.

Annons

– Det var kanske nån i den äldre skaran, någon som jag inte känner så bra, som tyckte det var konstigt att en stridspilot skulle välja den vägen. Han var skeptisk och sa att det var nya tider nu, förklarar Niklas.

Under sin tid i Idol blev den sjungande stridspiloten en riktig flickidol och det var många tjejer där ute som skickade kärleksfulla meddelanden till honom. Det kom till och med in ett frieri.

Men tyvärr blir det ingen kärlekslycka för de som hörde av sig. Niklas hade ju nämligen redan träffat kärleken i sin sambo Malin, 33.

– Hon är min skånetjej, så vi fortsätter stadigt åt det hållet, säger Niklas.

Niklas Hultberg
Niklas kom på ett åttonde plats i Idol.

Det gör stridspiloten Niklas idag

Det som står på agendan just nu för paret är att flytta till Linköping där Niklas har fått en högre position inom flygvapnet. På sikt är även parets mål att ta sig utomlands, nämligen till Italien. Där hoppas Niklas kunna fortsätta inom flyg och yrket som pilot och Malin som pluggar till UX-designer hoppas också på att hitta något jobb.

Med andra ord är flyget och försvaret fortfarande av hög prioritet för stridspiloten, men musiken har han faktiskt inte lagt på hyllan! I sommar släpper han en duett tillsammans med en artist som heter Emelie. Låten släpps runt midsommarafton och de hoppas på fina lyssnarsiffror.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons