LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Amanda Winberg gjorde succé i Idol 2015 – så lever hon idag

20 mar, 2021 
AvLovisa Ström
Amanda Winberg
Amanda Winberg blev ett välkänt ansikte för svenska folket när hon gjorde succé i Idol 2015.
Sedan dess har hon inte synts till så mycket i rutan – så här lever artisten idag!
Annons
Amanda Winberg om kärleken och Stjärnornas stjärnaBrand logo
Amanda Winberg om kärleken och Stjärnornas stjärna

Amanda Winberg, 24, slog igenom i Idol 2015 och tog då både tittarna och juryn med storm. Med sin talang för både rap och sång tog hon sig hela vägen till final och kom där på en andra plats efter vinnaren Martin Almgren.

Nu berättar hon för Hänt vad som hände efter den stora succén i programmet och vad hon gör idag.

Flyttade till Stockholm för att satsa på sin stora dröm

Efter Idol var Amanda fast besluten vid att det var musiken hon ville hålla på med, och bara 18 år gammal tog hon därför sitt pick och pack och flyttade till huvudstaden för att satsa på sin stora dröm.

– Musik är verkligen det enda jag har gjort sen dess. Jag flyttade ju upp till Stockholm direkt efter Idol och signade med ett skivbolag här och sen har jag bara varit i studion sen dess, berättar hon för Hänt innan hon fortsätter:

– Mycket har handlat om att komma ut live och träffa människor och skriva musik. Så jag har fokuserat ganska mycket på att ge mig själv tid att lära mig alla bitar av processen och lära mig själv var jag är någonstans.

Annons

Så lever Amanda Winberg idag

Och musikdrömmarna slog in. Idag har Amanda Winberg släppt flera singlar under artistnamnet AMWIN och planerar dessutom att släppa sitt första album under året.

– Jag har jobbat på det här i två år nu så det börjar kännas väldigt väldigt najs att det börjar bli klart. Så det är typ det jag har lagt fokus på, säger Amanda och fortsätter:

– Det kommer vara både högt och lågt. Det är ganska blandat. Jag skulle säga att det är en blandning mellan olika känslor och stilar och genrer. För det vill jag alltid fokusera på, att inte sätta mig i en box.

Vid sin har hon också haft pojkvännen och musikproducenten Simon Superti.

– Han är producent så han har faktiskt varit med och proddat typ halva albumet. När vi träffades var ju vi jättebestämda med att vi aldrig skulle jobba med varandra och liksom inte blanda ihop det. Men det är ju så när man är kära och har samma passion, då vill man ju ändå dela det liksom. Och det är ju skönt att ha någon att bolla med på det sättet, berättar Amanda Winberg.

Annons