LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Frans försvann från rampljuset – så lever han idag

27 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Frans Jeppson Wall
Frans Jeppson Wall gjorde succé när han vann Melodifestivalen med låten If I Were Sorry.
Sedan dess har det varit tyst från artisten.
Det här gör han idag.
Annons
Se när Lisa Ajax svarar på romansryktet om FransBrand logo
Se när Lisa Ajax svarar på romansryktet om Frans

Frans Jeppson Wall blev känd som sju-åring efter att ha sjungit hyllningslåten Who's Da Man till Zlatan Ibrahimovic. Efter det var det tyst från artisten i många år innan han tillslut gjorde comeback i Melodifestivalen 2016 och vann med låten If I Were Sorry. Han var då 17 år gammal och blev därmed den yngsta att få representera Sverige i Eurovision Song Contest sedan Carola Häggkivsts vinst i tävlingen 1983.

Det har Frans gjort sedan Melodifestivalen

Det var för två månader sedan som Frans gjorde sin första tv-debut för första gången på länge. Han gästade då Nyhetsmorgon för att prata om sin nya platta som han nu är aktuell med. Plattan blir hans första sedan vinsten i Melodifestivalen, och i programmet berättar han om varför det tagit så lång tid.

– Det handlar inte så mycket om vad jag har velat skapa utan mer om vad jag har velat hitta. Och det var ju mig själv. Vilken musik jag ville göra. Efter Melodifestivalen var det full karusell så jag kände bara att jag ville hitta mig själv och testa lite genrer. Så det är det jag har gjort, berättar han.

Annons

Tiden efter Frans succé var väldigt hektisk, och då han var så pass ung och till och med fortfarande gick i gymnasiet var han osäker på om han var redo på att satsa helhjärtat på musiken eller inte. Tillslut valde han att gå den trygga vägen och bestämde sig därför för att slutföra studierna.

– Jag visste inte riktigt om jag ville fortsätta den vägen. Jag ville ha något att landa på så jag fortsatte med studierna. Jag gick i ettan då på gymnasiet så jag försökte göra klart det. Och visst det la en stor käpp i hjulet men det vart inte mycket mer än så. Det känns bra nu i efterhand, berättar han.

Men utöver att skriva musik och fokusera på studierna har sångaren även jobbat som lärarvikare för klasser i lågstadiet.

– Jag hade väldigt bra klasser. Men jag kan säga dig att ingen i fjärde klass eller lägre hade någon aning om vem jag var. Så det var kul, säger han.

Annons

Frans om framtiden och nya musiken

Hans nya platta heter Present och består utav låtar som han jobbat på under de senaste åren. I Nyhetsmorgon berättar han om vad albumet betyder och står för.

– Jag vill uttrycka mina historier. Detta är mina händelser och upplevelser. Men det är svårt att säga för alla är väldigt olika. Hela plattan är ju en samling av låtar som vi har skrivit på fyra år, så det är väldigt svårt att säga att den här låten definierar mig eller albumet. Det går inte riktigt för de är så olika.

Framöver hoppas han på att kunna få åka runt och spela sin musik runt om i Sverige, och förhoppningsvis även världen.

–Jag vill kunna upptäcka för jag fick lite smak av det i början. Vi reste runt och turnerade i Sverige och åkte utomlands och gjorde några spelningar, och allt det man fick vara med om har varit den här moroten. Så jag ser fram emot att åtminstone göra allt i min makt för att få göra liknande saker igen och upptäcka.

FOTO: TT

Annons