Därför försvann Frans efter Eurovision: "Har känts tungt"

Därför försvann Frans efter Eurovision: "Har känts tungt"

Frans Jeppson-Wall gjorde dundersuccé i Melodifestivalen 2016, men försvann därefter från strålkastaren. Nu bryter artisten tystnaden om sitt beslut. "Det har känts tungt ibland", skriver han.

Frans Jeppsson Wall, 18, kom från ingenstans när han kammade hem vinsten i Melodifestivalen 2016 med sin låt “If I were sorry”. Därefter tävlade han i Eurovision Song Contest i maj förra året och knep en hedersvärd femteplats i tävlingen. Men kort därefter försvann Frans från radarn och från scenen.

Under årets upplaga av Melodifestivalen delade han ut priset “Sångfågeln” i finalen och dök även upp som gäst på efterfesten i deltävlingen i Malmö och festade med bland annat Lisa Ajax, 18. Men efter det blev det återigen tyst om artisten. Men nu bryter Frans tystnaden. I ett inlägg på Facebook berättar artisten att han är tillbaka med en ny låt, men också om varför det dröjt så länge.

“Det har blivit dags för mig att äntligen släppa ny musik men först känns det viktigt att berätta om resan hit, till vart jag befinner mig idag och varför jag tagit tid på mig att släppa nytt. Det senaste året har varit otroligt krävande för mig, jag har haft skolan i största fokus samtidigt som allt galet kul hänt med ‘If I were sorry'”, skriver han.

LÄS MER: Lisa Ajax svar om romansryktet – med Frans

Bland annat menar Frans Jeppson-Wall att det är krocken mellan hans liv i skolan och hans liv som artist som gjort att han behövt stanna upp. Han har valt att fokusera på skolan, men menar att det har varit tufft att behöva välja hur han ska prioritera sin tid.

“Jag har inte riktigt hunnit stanna upp och reflektera över vad som hänt utan bara kört på. Kombinationen av skola och musik har krockat med varandra fler gånger än vad jag någonsin kunnat tänka mig och tvingat mig till att tänka till kring hur jag ska få allting att fungera. Med hjälp av mamma och pappa, min vän och manager Fredrik och många andra har jag på något sätt lyckats få allting att gå ihop, men det har känts tungt ibland”, skriver han. 

Och även om Frans är tillbaka med en ny låt, så kommer han inte att lägga all sitt fokus på musiken riktigt än. I höst planerar artisten nämligen att återigen ta en paus från sitt artisteri för att i stället fokusera stenhårt på skolan, så att han kan ta studenten nästa sommar.

“I sommar tänker jag stänga in mig i studion och jobba på mitt kommande album dygnet runt och i höst kommer mitt fokus ligga helt på att gå klart skolan. I juni 2018 tar jag studenten och kan då fullfölja den musikkarriär jag påbörjat. Fram till dess kommer ni inte höra lika ofta från mig”, skriver han.

LÄS MER: Här är Lisa Ajax vågade tatuering: ”Har tänkt i två år”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN