LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko ”Markoolio” Lehtsalos tårar i Benjamin's

15 mar, 2021 
När Marko Lehtosalo gästar programmet Benjamin's brister han ut i tårar – när han tänker tillbaka på en situation med sin dotter Moa.
– Jag har inte sagt det, säger han.
Annons
TV: Marko "Markoolio" Lehtosalo i tårar i kvällens avsnitt av Benjamin's – Se klippet härBrand logo
TV: Marko "Markoolio" Lehtosalo i tårar i kvällens avsnitt av Benjamin's – Se klippet här

Artisten och skådespelaren Marko "Markoolio" Lehtosalo berättade i sitt sommarprat 2018 att han under hela sitt liv har flytt ifrån sitt verkliga jag och dolt sig bakom att vara ”den roliga killen”.

Som barn levde han under svåra förhållanden utan sin far. Han berättade då om sin mammas Irma Lehtosalo alkoholproblem och hur hon hade flera olika våldsamma män hemma hos dem.

– Jag älskade att sova över hos kompisar på helgerna. Man slapp ha den där klumpen i magen och vara spänd på att det kanske skulle smälla. Det dracks mycket, sen spårade det med våld. Jag har sett min mamma bli misshandlad av olika män i mitt liv. Ett monster tog stryptag på mamma för att hon inte hade några cigaretter, hon hade kunnat vara död i dag, säger han i sitt sommarprat.

När Marko gästar Benjamin's berättar han återigen om sin mamma, uppväxt och sommarprat.

– Första gången som jag offentligt var Marko var när jag gjorde mitt sommarprat. Det var skitläskigt. Jag har alltid kunnat gömma mig bakom min mask.

Annons

Mamma Irma sa ifrån

–Min mamma sa hela tiden till mig när hon läste intervjuer, ”sluta säg att jag alltid varit bra för jag har inte varit de, säg sanningen”.

– Så innan sommarpratet sa jag till mamma att ”nu kommer jag säga allting”.

Dilemmat med dottern Moa

Efter sommarpratet möttes Marko av massiv respons. Folk kom fram till honom på gatan och sa att det var så berörande de han pratat om – något hans dotter Moa snappade upp och frågade om.

– Min dotter Moa har frågat mig vad sommarpratet handlade om, för folk kommer fram på stan och pratar om de. Men jag har inte sagt de.

Marko brister ut i tårar när han börjar prata om de.

– För min mamma är hennes farmor. Min dotter skulle inte förstå de jag skulle berätta.

Benjamin Ingrosso svarar förstående och säger att han förstår att de är skönt för Marko att äntligen fått ha pratat ut om sitt verkliga jag och uppväxt offentligt.

– Jag har vuxit upp med att så fort de är något som skaver ska det vara stängda dörrar. Men de kommer en tid när man vill berätta sin historia.

Annons