TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Rickard Olssons superlön – det tjänar han på "Vem vet mest"

24 aug, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Rickard Olsson leder just nu den nittonde säsongen av tv-programmet "Vem vet mest?". I en podcast avslöjar programledaren nu också superlönen han får för mödan.
Annons

Programledaren Rickard Olsson, 50, har lett SVT:s långkörare “Vem vet mest” i rutan sedan 2008. Och frågesports-programmet, som just nu är inne på sin nittonde säsong, är inte bara roligt att leda för tv-profilen – det är också väldigt lönsamt.

I podcasten “Tankar med”, som drivs av medieprofilen Daniel Redgert, avslöjar Rickard Olsson nu nämligen vad han får för att göra en enda säsong av programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Från början var programmet väldigt misshandlat och det var kaos bakom kulisserna. Det var ett väldigt tufft projekt att göra. Det var ett hårt jobb och folk grät på redaktionen. Så då gjorde jag det för pengarna, säger han i podcasten och fortsätter:

– Men de senaste två, fyra åren har det varit jätteroligt att göra. Men det är klart att det är jättebra betalt.

Och bra betalt är det – Rickard Olsson berättar nämligen att han i runda slängar får en halv miljon för en säsong av programmet.

Annons

– Är det 500 000 på faktura? frågar Daniel Redgert i podden, varpå Rickard svarar:

– Det är det i runda slängar.

SVT-profilen, som tidigare har lett bland annat “Melodifestivalen” och “Söndagsöppet” i kanalen, berättar också att han har 1,5 miljoner på sitt bolagskonto. Men det räcker inte långt i den takten som programledaren också sätter sprätt på pengar varje månad.

– Jag får ju lön från mitt aktiebolag, då får jag in 15 000 kronor på mitt slöskonto. Men jag gör nog av med 50-60 000 i månaden kanske. Jag håller på och för över pengar till mig själv hela tiden, vilket man ju inte ska, säger Rickard Olsson i podcasten.

Foto: IBL 

Annons