Rickard Olssons revansch efter SVT:s svek: ”Uselt”

Efter flera år som åkande reporter petades Rickard Olsson i år från SVT:s Vasaloppet-sändningar. Nu får programledaren revansch – och riktar samtidigt en ny känga mot tv-kanalen.

Det var i förra veckan som ett stort bråk mellan programledaren Rickard Olsson och SVT blossade upp. Under flera år har Rickard Olsson agerat åkande reporter under Vasaloppet för tv-kanalens räkning, men i år petades han till förmån för Brita Zackari. 

Ett besked som gjorde programledaren fullständigt rasande. I ett mejl till tidningen GP kallade han SVT för ”en förkortning av Sovjet” och riktade skarp kritik mot kanalen.

”Förra året hade vi 159 000 som följde oss på SVT play. Många följde alla tolv timmarna. Det var succé och har varit i flera år. Varje vecka, året runt kommer det fram folk som vill prata Vasalopp och undrar hur tränad jag är. Alla blir lika förvånade när jag säger att jag inte får åka i år. Alla undrar varför och jag svarar, jag vet inte …”, skrev han i mejlet.

LÄS MER: Dottern hånar Rickard Olsson: “Jävla räkhora”

Men nu får Rickard Olsson revansch. Programledaren kommer i stället att få åka Vasaloppet för radiokanalen Mix Megapol, tillsammans med radioprataren Malin ”Praktikant-Malin” Stenbäck. 

”Jamen då var det klart. Jag åker Vasaloppet i år igen men i år för Mix Megapol med Praktikant-Malin i hasorna. Det ska bli skitkul att än en gång få tjata å retas med alla i spåret”, skriver han på Instagram.

 

Samtidigt passar programledaren på att rikta ytterligare en vass känga till SVT och kallar deras hantering av bråket för ”oproffsigt” och ”uselt”.

”Det var inte det att jag inte fick åka för SVT sport som gjorde mig mest arg å ledsen. Det var själva hanteringen av ärendet som var ouppfostrad, arrogant, oproffsigt å uselt hanterad. Nog om det. Nu blickar vi framåt, i fäders spår mot framtids segrar”, skriver Rickard Olsson i sitt inlägg.

LÄS MER: Rickard Olsson skaffar barn med 18 år yngre Therese

SVT har tidigare kommenterat bråket med Rickard Olsson för tidningen GP.

– Han kommer inte vara åkande reporter hos oss den här vintern. Rickard har gjort det i ett par år nu. Det har gått jättebra han har varit härlig och populär i den rollen. Men vi utvecklar hela tiden vårt program och utbud och kikar på nya lösningar, har Erika Christensson, projektledare för Vinterstudion, sagt.

FOTO: Stella Pictures

SENASTE NYTT!