LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Pär Lernström om bebislyckan i familjen – känslorna inför nytillskottet

06 sep, 2022 
PÄR LERNSTRÖM
En dag blev Pär Lernströms liv helt annorlunda – allt vändes upp och ner.
Detta efter att hans mamma och pappa berättade vad som hade hänt inom familjen.
– Inget blir någonsin som vanligt, säger han i sitt sommarprat.
Annons
Pär Lernströms löfte om Idol 2022: "Större än någonsin"Brand logo
Pär Lernströms löfte om Idol 2022: "Större än någonsin"

Pär Lernström, 41, är en av våra mest folkkära programledare. Framförallt förknippar man nog honom med Idol – som han programlett i elva år.

Sedan 2011 är Pär gift med mediachefen Linda Öhrn Lernström, 38. Paret träffades när Linda fyllde 21 år och Pär var då bjuden för att vännerna ville para ihop dem.

– När Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på. Våra vänner ville få ihop oss och därför var jag bjuden, har Pär tidigare sagt i en intervju med Damernas värld.

– Det var lite stel stämning först eftersom båda visste om det men sedan släppte det och vi blev tillsammans några månader senare.

Idag har paret alltså varit tillsammans i över 17 år och de har även två barn – Bibi och Loa.

Pär Lernströms ord om skilsmässan: ”Jag har träffat en annan”

Linda och Pär lever tillsammans med sina två barn, men det var inte riktigt så Pär själv växte upp. I sitt sommarprat berättade han hur hans föräldrar skilsmässa påverkade honom en hel del under hans unga år. Han säger att det var väldigt jobbigt att hans pappa träffat en annan, under tiden som han levde med Pärs mamma.

Annons

– Alla samlas i tv-soffan, jag mina systrar, mamma och pappa. Det är stelt och tyst först. Sen kommer orden. ”Vi ska skilja oss.” Sen är han för första gången helt ärlig, ”jag har träffat en annan” säger han, säger Pär i sommarpratet och fortsätter:

– Att pappa dessutom lämnar oss för en annan, hur kan man göra så mot sin familj, och mot vår mamma?

Nytillskottet i familjen – starka reaktionen

Sedan kom nyheten att Pärs pappa och den nya kvinnan skulle få ett barn. Då raserade Pärs värld. Han berättar att det då var något väldigt smärtsamt, men att han och hans lillebror idag är väldigt goda vänner.

– Livet efter skilsmässan blir något helt nytt, säger han i sommarpratet och fortsätter:

– Inget blir någonsin som vanligt. Något år efter skilsmässan får pappa och hans nya tjej en son, min lillebror Oscar. Idag är han en av mina bästa vänner men då, när jag var tretton år gammal gråter jag för det gör så ont. Mammas förhoppningar om att allt skulle bli som vanligt igen hade smittats av även på oss.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT

Annons