LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pär Lernström om skilsmässan i familjen – okända krisen

25 jun, 2022 
Pär Lernström är ständigt aktuell i något av våra största tv-program.
Nu har han dessutom fått äran att hålla i ett sommarprat.
Där berättar han om den okända krisen i familjen och en skilsmässa som tog hårt.
Annons
Pär Lernströms löfte om Idol 2022: "Större än någonsin"Brand logo
Pär Lernströms löfte om Idol 2022: "Större än någonsin"

Pär Lernström, 41, är en av våra mest folkkära programledare. Under de senaste tio säsongerna har han varit ansiktet utåt för Idol, men man har även sett honom i Kockarnas kamp, Veckans mat och Ballar av stål – för att nämna några.

Innan han tog plats i tv-rutan ägnade han sin tid efter sina studier åt bland annat radio, vilket han lämnade 2011 då platsen framför kameran blev en given plats för den välkända profilen.

I januari i år fick han det stora förtroendet att leda galan Tillsammans mor cancer. Dessvärre blev Per sjuk i covid-19 och var tvungen att lämna över stafettpinnen till Anna Brolin som istället tog sig ann det viktiga uppdraget.

Så träffades Pär och hans fru Linda

Sedan 2011 är Pär gift med journalisten och mediachefen Linda Öhrn Lernström, 38. Men paret träffades långt innan när Linda fyllde 21 år och anordnade en födelsedagsfest för att fira.

Annons

– När Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på. Våra vänner ville få ihop oss och därför var jag bjuden, har Pär tidigare berättat i en intervju med Damernas värld och fortsatt:

– Det var lite stel stämning först eftersom båda visste om det men sedan släppte det och vi blev tillsammans några månader senare.

Nu har de alltså stått vid varandras sida under flera års tid och har dessutom utökat familjen med två barn – Bibi och Loa.

Pär om skilsmässan och krisen i familjen

När årets sommarpratade släpptes fanns Pär Lernströms namn med på listan över vilka som i år fått förtroende att hålla i Sommar i P1. Att få fotas med den klassiska midsommarkransen på huvudet och få chansen att berätta sin historia i ett av våra mest folkkära radioprogram är ett mycket ärofyllt uppdrag.

Och först ut är just Pär. Han berättar känslofyllt om sin barndom som verkligen berör. Ett år efter att hela familjen tvingades sälja huset och flytta till en lägenhet i stan kommer ödesbeskedet. Pärs föräldrar ska skilja sig.

Annons

– Alla samlas i tv-soffan, jag mina systrar, mamma och pappa. Det är stelt och tyst först. Sen kommer orden. ”Vi ska skilja oss.” Sen är han för första gången helt ärlig, ”jag har träffat en annan” säger han, säger Pär i sommarpratet och fortsätter

– Att pappa dessutom lämnar oss för en annan, hur kan man göra så mot sin familj, och mot vår mamma?

Fortsättningsvis är det är känslofyllt sommarprat där Pär berättar om hustrun Linda, tunga sjukdomsbesked och dödsfall som tagit hårt på hela familjen.

FOTO: Youtube/Karin Törnblom/TT

Annons