Liam efter Idol-succén: Nikki är min manager

Nu avslöjar "Idol"-vinnaren Liam ”Liamoo” Cacatian vem som ska ta honom ända upp till toppen.

Nikki Amini, 32, har aldrig dolt sin förtjusning i Idol-vinnaren Liam ”Liamoo” Cacatian, 19, och har under tävlingen hyllat göteborgskillen som gick från att inte få ut ett ord under kvalveckan, till en överlägsen vinst i Globen.

Men Liam har alltid siktat högre än Idol.

– Att vinna Idol är inte min dröm, nu siktar jag på att bli världsstjärna, berättar han lyckligt i Hänts vinnarintervju.

Redan samma kväll tog han ett steg närmare sitt mål. Många förväntade sig att vinnaren sulel inleda ett samarbete med jury-medlemmen Quincy Jones lll, 47, men så blev inte fallet.

– Nikki är min manager, vi passar ihop, säger han stolt då Hänt träffar honom på fredagens Ellegala.

Liam Liamoo Cacatian Thomassen, Nikki Amini

Liam och Nikkis samarbete fortsätter.

Knappt hade Idol-trofén hunnit svalna innan samarbetet inleddes på finalfesten.

– Vi pratade på efterfesten direkt efter att jag hade vunnit. Det var någonting som lockade med henne, så jag sa ”jag har alltid velat jobba med dig”, och hon sa ”jag har alltid velat jobba med dig också”. Jag hoppades att det inte var något hon bara sa just då, för att det var efterfest.

Men Liams oro var obegrundad. Några dagar senare träffades duon och spikade samarbetet, som lär bli framgångsrikt. Nikki är nämligen marknadsförare på Universal Music Groups huvudkontor i London, och har samarbeten med världsartister som Avicii, Rihanna, Justin Bieber, Lady Gaga och Taylor Swift på sitt CV. Talangscouten vet sannerligen hur man skriver en framgångshistoria.

https://www.instagram.com/p/BPF9uOLgbqL/?taken-by=liamoolapreach&hl=sv

Hon har redan börjat finslipa Liams artisteri. Ny musik kommer redan i mars eller april, och trots hans förkärlek till rap behåller han soundet han hade i vinnarlåten ”Playing with fire”.

– Min grund är rappen, men sången är mycket bredare på ett sätt. Det jag alltid velat skapa kommer senare, berättar han för Hänt.

– Man måste anpassa sig efter lyssnarna också, det handlar inte bara om vad jag tycker om.

Konceptet verkar leda vägen till framgång, för vinnarlåten sålde nyligen guld.

503 Service Unavailable

LÄS OCKSÅ: Idol-Liam om skolavhoppet: Hade streck i alla ämnen

Av: Linnea Geijer, Magdalena Divina Khodr

Foto: Malin Bondeson.

SENASTE NYTT!