Idol-Liam om skolavhoppet: Hade streck i alla ämnen

Skolan var ingenting för årets Idolvinnare Liam "Liamoo" Cacatian. För Hänt berättar han om varför han hoppade av gymnasiet.

Liam “Liamoo” Cacatian Thomassen, 19, visste tidigt vad han ville syssla med i livet. Att gå till skolan var ingen höjdare för årets Idol-vinnare. För Hänt har han tidigare berättat om sin kämpiga osäkerhet. I skolan var han inte den som utmärkte sig bland de andra eleverna:

– Jag har alltid varit den där ungen som så fort någon kollar på mig så börjar jag att le. När jag var yngre vågade jag inte kolla någon i ögonen. Jag var knäpptyst och så här blyg.

Liam Cacatian Thomassen Summerburst på biograf Rigoletto, Stockholm 16-11-22. Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL

Liam valde att följa sina drömmar och skippa den klassiska skolutbildningen.

Väl i gymnasiet tog Liam, eller “Liamoo” som han hellre vill bli kallad, beslutet att hoppa av skolan. Redan första året satsade han helhjärtat på sin stora passion i livet, musiken.

Varför hoppade du av skolan? 

– Det funkade inte mellan mig och mina lärare. Jag var en väldigt kaxig elev i grundskolan. Jag var inte kaxig så, jag var snäll men de kunde inte ha fel. De var lixom såhär “jag är din lärare och jag vet mer än vad du vet”.

LÄS OCKSÅ: Idol-Rebecka om andraplatsen: ”Ska stå i Globen igen”

Liam hade svårt att acceptera lärarnas förhållningssätt:

– Jag klickade inte med mina lärare alls och sen kände jag bara att jag inte ville gå i skolan och leva vanligt svenssonliv och göra någon annan glad för att de tycker att jag borde leva så.

Ångrar du dig idag?

– Jag ångrar inte mig någonstans, utan det var därför jag hoppade av skolan. Jag anser att jag behöver inte en utbildning för att bli det jag vill bli.

Vad hade du för betyg?

– Jag var inte dålig på någonting men jag skolkade väldigt mycket. Jag hade streck i alla betyg förutom bild och musik och i dessa hade jag A – högsta betyg.

Två år senare deltar Liam i Idol och säger i ett TV4-klipp:

– You don’t need an education to become a star.

Vinnare av Idol 2016 - Liam Cacatian Thomassen!

Istället för studentmössa och flak blev det flygande konfetti till hela Sveriges jubel.

Och mycket riktigt bevisade han sig ha rätt i sitt påstående när han vann Idol. Men Liam nöjer dig inte med idolvinsten – hans stora dröm här i livet är högre än så:

– Jag vill bli världsstjärna, säger Liam självsäkert innan han berättar vidare om hur hans medverkan i Idol gynnat hans inre resa:

– Idol har hjälpt mig att prata mer. Jag har börjat kolla folk i ögonen, börjat socialisera mig och inte bara här utan också i utanför Idol. Jag vågar göra mer grejer och jag är inte lika nervös.

Nu väntar förhoppningsvis en utlandskarriär för Liam som bara fyra dagar efter Idolfinalen placerade sig på plats fyra på svenska Spotify med vinnarlåten “Playing With Fire”.

LÄS OCKSÅ: Idol-Rebecka om romansryktet med Idol- Liam: Vi håller på

Foto: IBL