Idol-Liam om tuffa barndomen: "Jag vågade knappt prata"

Det är svårt att tro att flickfavoriten Liam "Liamoo" Cacatian som barn var den i klassen ingen lade märke till. För Hänt berättar han nu om hur "Idol"-resan botat hans blyghet.

Ett hett tips om rapparen Liam “Liamoo” Cacatian, 19, fick Idol-jurymedlemmen Quincy Jones lll, 47, att åka till Göteborg och besöka Liam i sitt hem. Mäkta imponerad av Liams rapp och sång lämnade Quincy staden senare samma dag och en guldbiljett fattigare. För Liam som kämpat med sin musik i flera år var detta ett steg närmare hans dröm.

Men väl framme i Stockholm höll Idol-resan på att få ett abrupt slut. När det var dags för slut-audition drabbades Liam av hjärnsläpp, tappade texten och fick inte fram ett ord inför juryn. Men det var då. På fredag står han som en av finalisterna i Globen.

– Det är en mäktig känsla. Jag trodde att det skulle bli jag som lämnade tävlingen ikväll. Jag måste sluta vara så hård mot mig själv, sa Liam till Hänt direkt efter semifinalen.

Idol har fått Liam eller "Liamoo" som han hellre kallas att bli mer framåt.

Idol har fått Liam eller “Liamoo” som han hellre kallas att bli mer framåt.

Chockad över finalplatsen sa han:

– Det är osäkerheten som får mig att tro att jag ska åka varenda gång.

Din mamma säger att du är blyg, är du det?

– Kanske lite, svarar Liam generat innan han viker ned blicken i backen.

LÄS OCKSÅ: Liams mamma berättar om hans blyghet

Men bara en sekund senare gör han comeback och börjar då berättade om hur Idol har botat hans blyghet.

– Jag har alltid varit den där ungen som så fort någon kollar på mig så börjar jag att le. Så fort en kamera kommer fram så börjar jag att le. När uppmärksamheten kommer på mig så kan jag inte hålla mig från a tt le typ. Nej men asså Idol har ju hjälpt mig jättemycket såhär personlighetsmässigt. När jag var yngre vågade jag inte kolla någon i ögonen. Jag var knäpptyst och så här blyg. Jag var aldrig framåt, den där i klassen som det var fokus på. Jag var blyg och borta, typ.

LÄS OCKSÅ: Vilket land kommer Idol-Liam från?

Hur känns det att allt fokus nu är på dig?

– Idol har hjälpt mig att prata mer, börjat kolla folk i ögonen, börjat socialisera mig och inte bara här utan också i utevärlden. Jag vågar göra mer grejer och jag är inte lika nervös som i slutaudition i kvalveckan och allt det där. Jag vågar mer. Jag vågar stå här. Istället för att vara nervös framför tre människor är jag nu istället taggad för att köra inför 13 000 pers, samlade i en stor golfboll.

LÄS OCKSÅ: Idol-Liam om tittarnas sexinviter: “Jag blir generad”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!