Mamman om Idol-juryns kritik: "Liam är väldigt blyg"

Liams blygsamhet visade sig inte vara något hinder under gårdagens utmatningslåt av juryn. "Han är väldigt blyg", säger mamma Sanna till Hänt.

När rösterna igår var räknade stod det klart att det blir idolerna Rebecka Karlsson, 16, Charlie Grönvall, 27, och Liam “Liamoo”Cacatian Thomassen, 19, som nästa vecka kommer uppträda i Globen.

Liam ?Liamoo? Cacatian Vernissage för Lars Wallins jubileumsutställning "Fashion Stories", Artipelag, Stockholm, 2016-11-03 (c) Karin Törnblom / IBL

Liam eller “Liamoo” som han hellre kallas är nu klar för final.

Dock kommer bara en av dem lämna Globen som vinnare. Enligt mätningar på nätet är det flickfavoriten Liam som kommer ta hem vinsten och det åtråvärda skivkontraktet.

mk2jusgsmikcbxz2r3ivqlsnuia

Lyckan var total efter gårdagens succé för Liam.

Även om han under fredagsfinalerna varit en stor juryfavorit var kritiken hård mot honom inför gårdagens semifinal. Veckans tema var “Juryns val”, vilket innebar att idolerna fick låtar utdelade av Juryn. Den ena låten var avsedd för att få dem att glänsa och den andra valdes ut för att utmana deras artisteri.

LÄS OCKSÅ: Idol-Liams okända ursprung

Samtliga tre i juryn ville se ett mer glädjefyllt uppträdande av Liam och gav honom därför låten “Just the way You are” med Bruno Mars, en utmaning han klarade med bravur.

– Jag är en väldigt seriös person, speciellt när jag står på scenen och det har jag alltid varit, säger Liam till Hänt om kritiken.

mq2ondfpcmcwqcnvhgvowo64stl

Liams mamma Sanna missar inte en fredagsfinal. Varje vecka har Liam stöd från hemstaden Göteborg i Idol-studion.

Och de som känner honom väl kan inte förstå juryns utmaning. Är det något Liam lyckats med i tävlingen, förutom att få små flickhjärtan att smälta, så är det att bjuda på sina breda smilband.

– Jag tror att folk glömmer bort att han bara är 19 år och inte äldre som det står i vissa tidningar, säger hans mamma Sanna, 41, när Hänt träffar henne på semifinalen.

Hittills har hon inte missat en enda fredagsfinal. Trots det långa avståndet från Göteborg reser hon varje vecka till huvudstaden för att stötta sonen i Idol-studion.

 

LÄS OCKSÅ:  Liam om sex-inviterna från tv4-tittare och fans: “Jag blir generad”

Om juryns kritik säger hon:

– Det folk inte vet och kanske inte förstår är att Liam är väldigt blyg, något som kan vara svårt att se när han står på scen.

Det syns tydligt att hon är stolt över sonens Idol-resa.

– Han är superbegåvad och kommer hålla på med det han älskar, musiken, hur det än går i finalen för honom nästa vecka. Det är jag säker på, säger hon övertygat.

Hänt kan inte annat än att hålla med.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!